реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Недержавна пенсія краща державної ?

30 січня в облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань реалізації Закону України „Про недержавне пенсійне забезпечення”
Йшлося про стан інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань недержавного пенсійного забезпечення в 2007 році та завдання на 2008 рік.

За повідомленням заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Івана Богуша, в області протягом минулого року інформаційно-роз’яснювальна робота проводилася належним чином: друкувалися статті в газетах, організовувались презентації, „круглі столи”, семінари, виступи на телебаченні тощо.

Також регіональний керівник відкритого недержавного пенсійного фонду „Європа” А.Коваль поінформував присутніх про діяльність Фонду, його основні завдання.

Довідково:

Відкритий недержавний пенсійний фонд „Європа” Фонд був створений у відповідності до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 09.07.2003 р. № 1057-ІУ як частина трирівневої пенсійної системи, що забезпечується на принципах добровільної участі громадян, роботодавців та їх об'єднань у формуванні пенсійних накопичень.

Мета діяльності ВНПФ «Європа» - забезпечення додатковими пенсіями учасників фонду шляхом накопичення пенсійних коштів та їх примноження за рахунок отримання інвестиційного доходу від розміщення пенсійних активів.

Основні принципи діяльності ВНПФ «Європа» - це прозорість, ефективність, надійність та орієнтованість на клієнта.

Діяльність фонду дозволена Державою (ліцензія Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг від 04 червня 2004 року). Управляє активами фонду та адмініструє його діяльність компанія «УАВ - Пенсія» (у Пенсійному фонді України такі функції виконує виконавча дирекція фонду). Державний дозвіл на діяльність компанії виданий Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг 28.12.2004р. і Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку 05.04.2007 року. Банком - зберігачем фонду являється ВАТ «РайффазенБанкАваль». Фонд «Європа» - перший в Україні відкритий недержавний пенсійний фонд. У 2004 році фонд прийнято до Міжнародної Асоціації Пенсійних та Соціальних Фондів. У складі членів Асоціації Україну представляють державний Пенсійний фонд України та недержавний пенсійний фонд «Європа».

Протягом грудня 2007 року вкладниками Відкритого недержавного пенсійного фонду «Європа» стали 46 юридичних та 430 фізичних осіб. Кількість учасників фонду збільшилась на 3 118 осіб та станом на початок січня 2008 року становить 105 980 чоловік. Найбільшими підприємствами, що приєдналися до ВНПФ «Європа» як корпоративні вкладники протягом грудня, стали ВАГ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант». Головдержзахист, Марківське МРУЕГГ Філія ВАТ «Луганськгаз», Сєвєродонецьке МРУЕГТ Філія ВАТ «Луганськгаз», ТОВ «Агро Голд».

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації






Коментарі (0)
avatar