реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Як на сирі селян дурять

Незрозуміле відбувається із закупівлею молочної продукції в селян: ніби всі й радіо слухають, і газети читають, проте дурять селян і дурять.
Приклад — будь ласка. У с.Ларинівка Новгород-Сіверського району у власників корів сир купують по 5 грн за кілограм. Майже поруч (на 30 км ближче до Мени) розкинулось с.Покошичі Коропського району – там вже сир купують по 8 грн за кілограм. У Менському районі купують по 9,70. Різниця — 4,70 грн. У чому річ?
Купують цей сир приватні підприємці, які потім везуть його в Київ чи Москву. На базарі в Мені ціна сиру останньої неділі становила 14 грн. Зрозуміло, що різниця в закупівельних цінах не тому, що сир у населення різний, а через бажання підприємців заробити. Чим далі село від траси, сирзаводу, тим і купують його дешевше. Це нагадує торгові операції європейців, що за скельце, не кривлячи душею, вимінювали в негрів золото.
Ще один цікавий факт можна спостерігати у маршрутках напрямку Новгород-Сіверський — Чернігів. На лобовому склі написана ціна – 6 грн, але то для лохів, насправді ціна проїзду — 12 грн, для кого так робиться — невідомо. Можливо, для податкової?
Олександр ЯСЕНЧУК.
Новгород-Сіверський район.





Коментарі (0)
avatar