реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Журналіста "Сіверщини" не пустили на сесію Городнянської райради

У Сеймі Польщі був, у Верховній Раді України -- був, а на рядову сесію Городнянської районної ради не допустили. Це сталося з журналістом "Сіверщини" Петром Антоненком.
Напередодні редактор газети зателефонував голові районної ради Олександру Верхуші (фракція Блоку Юлії Тимошенко), щоб домовитися про перебування спеціального кореспондента на сесії. Олександр Іванович зустрів таке прохання досить знервовано, але визнав, що юиридчних підстав для недопуску журналіста нема.
Назавтра з подачі комуніста М.Бабаєва, сесія спеціально голосувала -- чи допустити у своє коло журналіста з Чернігова, який уже приїхав і тут же чекав вельможного вердикту. Не вистачило одного голосу. Не голосував "за" і колега -- редактор районної газети Леонід Якубенко.

Таким чином, сесія районної ради з подачі голови порушила, як мінімум, три Закони України -- "Про місцеве самоврядування" (сесії проводяться гласно), "Про друковані засоби масової інформації (пресу)", "Про інформацію", які гарантують журналістам право доступу в усі органи державної влади та місцевого самоврядування. Городнянській райраді на закони начхати?

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (2)
avatar
1
Прикро за колег. Пане Петре, завжди радий бачити Вас та інших журналістів (не тільки "Сіверщини") на сесіях Бахмацької районної ради.
avatar
2
Як на мене, обласна рада повинна відреагувати на подію, що сталася в їхній "підпорядкованій" структурі, інакше такий негативний досвід може перекинутися і на інші регіони області. Таке враження, що Городнянська рада (влада) повертається до часів, коли слово "нельзя" було чи не найголовніше в практиці апологетів-комуністів. Ну, то їм не звикати. Але чому таку дивну позицію зайняв "бютівець" - не зрозуміло.
avatar