реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хто буде керувати областю?

Після підрахунку голосів на виборах, починаються в чернігівському, так би мовити, політикумі розмови про заміну Володимира Хоменка на посаді керівника виконавчої влади. Зокрема, лідер чернігівської "Опори" Олександр Ломако поширив інформацію, що представник центрального штабу БЮТу Шаянов уже виявив готовність поміняти крісло депутата парламенту на крісло голови Чернігівської обласної державної адміністрації. Власне, впевненість щодо бютівського осердечування крісла голови ОДА базується на доволі різкому нарощуванні блоком Юлії Тимошенко своїх позицій на виборах в області.

Проте, як відомо "Сіверщині", БЮТ має і інших кандидатів на посаду голови обласної адміністрації. Це -- Валерій Дубіль, який ще вчора був прилучанином, а нині має бізнес навіть у Мадриді, не кажучи вже про Санкт-Петербург. Його молоді амбіції плюс бажання лідерів БЮТу на його депутатське місце посадити когось іншого можуть зіграти свою роль.

Є ще й третій кандидат від БЮТу, який міг би зайняти посаду голови ОДА. Це -- Микола Зверєв, що фактично керував обласним штабом блоку і запам"ятався чернігівцям своїм балотуванням на посаду міського голови. Його досвід підприємництва, чернігівська прописка, зв"язки в київській команді Омельченка-Салія можуть також вплинути на рішення БЮТу. Зрештою, в ніжинській історії, коли бютівці проголосували на сесії міської ради за надання дозволу на розміщення шкідливого виробництва, а Микола Зверєв через Йосипа Вінського добився виключення керівника міської фракції БЮТу та кількох депутатів з партії (виключення, щоправда, ще має узаконити з"їзд), говорять про зростання впливів Зверєва в системі БЮТу. До речі, саме "Сіверщина" досить багато і першою з обласних газети подала інформацію про ніжинську історію. Власне, саме оприлюдення цих подій "Сіверщиною", певно, також вплинуло на рішучість керівництва БЮТу. Щоправда, "Сіверщина" на посаду голови ОДА не претендує...

Проте, всі розрахунки політологів щодо крісла голови ОДА, швидше всього, виявляться прорахунками -- ця посада є під прямим президентським управлінням. І явно зміцнілий Віктор Ющенко не поспішатиме віддавати цю посаду навіть з огляду на симпатії виборців Чернігівщини. Так що прогноз "Сіверщини": ми ще довго і успішно працюватимемо з Володимиром Хоменком. І це нормально: різкого кидання, як в історії з Миколою Лавриком, нам більше не треба.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar