реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

ТАРИФАМИ — ПО ВИБОРЦЯХ

У Чернiговi з 1 серпня рiзко, на 40%, подорожчало водопостачання. Наша газета попереджала про цю затiю мiської влади в номерi за 27 липня в публiкацiї «Чому дорожчає вода?». На жаль, виконком мiськради, сформований торiк горе-мером соцiалiстом Рудьковським, таки протяг своє рiшення й через сесiю мiськради — депутати не спромоглися стримати пiдвищення тарифiв. А фракцiї БЮТ та «Нашої України» не мають бiльшостi в мiськрадi, щоб не допустити нових поборiв з громадян.
За прикладом обласного центру збираються пiдвищувати тарифи i в районах. Причому вони вже й зараз там набагато вищi вiд чернiгiвських. До того ж разом з водопостачанням планується рiзке пiдвищення тарифiв i на водовiдведення (каналiзацiю), за що в районах беруть плату окремо. Словом, ця донедавна порiвняно недорога комунальна послуга тепер може обiйтися сiм’ям, особливо в районах, у десятки, якщо не сотнi, гривень.
Ось справжня, реальна полiтика нинiшнього уряду «професiоналiв», який любить багато балакати про «зростання економiки й добробуту» громадян. У вiвторок, виступаючи на з’їздi Блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Президент
В.Ющенко навiв, серед iнших, i таку цифру: за рiк цього уряду комунальнi тарифи подорожчали в середньому на 123%. Тобто вони становлять 223% проти рiвня торiшнiх. Подорожчання у два з чвертю рази. А щодо деяких видiв тарифiв (наприклад, квартплата) — у три рази й бiльше.
Навiть наближення виборiв, час, коли начебто треба задобрювати виборцiв, нiчого не значить для нинiшної влади. Треба ж назбирувати грошi i на самi вибори, i взагалi гребти, що можна, поки є час i влада.





Коментарі (1)
avatar
1
Тарифы, тарифы... Может сначала качество воды улучшим? dry
avatar