реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Справа Француза

Лист Президенту: зупинiть замовний процес!
Як до гаранта конституцiйних прав i свобод звернулися до Президента України активнi учасники Помаранчевої революцiї Козелеччини. У вiдкритому листi, зокрема, йдеться:

Вiдразу пiсля арешту правоохороннi органи через засоби масової iнформацiї оголосили братiв Французiв злочинцями, хабарниками i оприлюднили навiть суму хабара — 550 000 доларiв США, особливо настiйливо репетували функцiонери партiй вiд коалiцiї та пiдконтрольнi їм засоби iнформацiї.
Француз В.I. оприлюднює iнформацiю про те, що вiд нього вимагали видiлення земельних дiлянок на Київському водосховищi впливовi особи (в т.ч. i представники правоохоронних органiв) i в разi вiдмови погрожували вжити щодо нього адекватних дiй.
Фактично вiд того часу в засобах масової iнформацiї ведеться емоцiйна заочна полемiка мiж обласною прокуратурою та заарештованим Французом В.I. Враховуючи, що все це вiдбувається напередоднi дострокових виборiв, стає зрозумiло, для яких полiтичних сил це є вигiдним, тому багато людей звертаються до нас iз сумнiвами щодо об’єктивностi та неупередженостi ходу розслiдування, складається громадська думка про можливу «замовнiсть» даного процесу.
Виходячи з викладеного, ми, громадськiсть Козелеччини, звертаємось до Вас як до гаранта Конституцiї, лiдера демократичного руху в Українi з проханням вжити всiх можливих законних заходiв для забезпечення об’єктивностi та неупередженостi розслiдування щодо братiв Французiв, бо розгляд даної справи є iндикатором дотримання прав та свобод людини в нашiй областi. Вважаємо за доцiльне розгляд справи в судi провести за межами Чернiгiвської областi для забезпечення об’єктивностi i неупередженостi судового процесу. Розумiємо, що втручання в хiд слiдства недопустимо, але й бездiяльнiсь у данiй ситуацiї з боку однопартiйцiв та демократично налаштованих громадян розцiнюється як аморальна.
Ми вiримо, що Ви, Вiкторе Андрiйовичу, знайдете важелi забезпечення законностi при розглядi цiєї справи.

Лист пiдписали:
А.Г.ПЕНСЬКИЙ, голова районної органiзацiї Народного Руху, депутат Козелецької районної ради;
В.П.БIЛОУСЬКО, член ради Козелецької районної органiзацiї «Нашої України», голова ТВК № 210 на виборах;
П.Я.ЛАВРЕНЧУК, член проводу районної органiзацiї Української народної партiї;
I.В.СЕНЧЕНКО, голова виконкому Козелецької РО НСНУ;
О.П.САЛIВОН, член НРУ з 1990 р.;
В.I.ТИШКОВЕЦЬ, заступник голови районної органiзацiї УНП, учасник нацiонал-демократичного руху 1989 р.;
С.А.МУРАШКО, житель м.Остер, активний учасник Помаранчевої революцiї;
Ю.А.ПАВЛЕНКО, депутат Остерської мiської ради;
Н.П.ВЕРТАЙ, депутат Козелецької селищної ради;
А.М.АДАМЕНКО, депутат Берлозiвської сiльської ради Козелецького району.





Коментарі (0)
avatar