реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Лаврик пішов.

Зі словами: " Можливо, мій головний недолік -- невміння плести інтриги".
Президент таки підписав указ про звільнення голови Чернігівської обласної державної адміністрації Миколи Лаврика. Хоча Віктор Андрійович вітав його по телефону з днем народження і наче ніщо не вказувало на таке рішення. Щоправда, в секретаріаті Президента активно шукали кандидатів замість Лаврика -- нам відомо, що пропоновувався колишній голова Житомирської адміністрації П.Жебрівський. Аж наче зупинилися на кандидатурі якогось Хоменка -- заступника керівника Державного управління справами.

Микола Лаврик прийшов на сесію обласної ради у вівторок, коли вона вже розглядала перше питання порядку денного і депутати перервали виступаючого, щоб оплесками привітати М.Лаврика. Коли йому надали слово, Микола Іванович робив три вимушені паузи -- через спазми в горлі від тамованих сліз не міг говорити. Виступ його був мудрим:" Дякую всім вам, що були поруч, були відкриті і щирі до людей. Мене називали добрим господарником і поганим політиком, але я й зараз вважаю, що добре ведення господарства -- найкраща політика. Ми заклали фундамент в області, який дасть результати". М.Лаврик попередив:" Корупція може розвалити державу!" І він знає, що каже -- саме за сприяння Лаврика було викрито кількох корупціонерів -- мабуть, найбільше в Україні. А так звана "справа Француза" притягнута за вуха до особи Лаврика і відпаде так, як і пристала...

Вже колишній голова обласної адміністрації подарував депутатам обласної ради 91 троянду (по числу депутатів) і закінчив виступ словами:" Хай береже вас Господь!" Молодець, не втримався -- стукнув кулаком по трибуні ,мовляв, все буде добре, і пішов з піднятим непереможним кулаком. Всі депутати встали і провели оплесками -- і "нашоукраїнці", і "регіонали" з соціалістами.

Рішення про звільнення Лаврика можна розцінити як недалекоглядне і несправедливе до самого Миколи Івановича -- без перебільшення можна сказати, що це був найефективніший керівник області за всі 16 років незалежності України.

Василь Чепурний.

P.S. Підписано укази про звільнення також 5 голів районних державних адміністрацій. Кадрова перетурбація йде Чернігівщиною. Хто від неї виграє?

фото: http://www.president.gov.ua






Коментарі (0)
avatar