реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

ПОГРАБУВАННЯ: МІЛІЦІЯ не розслідує - стає співучасником

До цієї хатки заслуженої вчительки України Інеси Вачнадзе злодії і залазили тричі. її чоловік, ветеран освіти Володимир Бережок і розповідає: «Я викликав міліцію — приїхали на такому драндулеті, як і у Шарапова в знаменитому фільмі. Усе записували, фотографували. і Головне, що в мене збереглися чеки та інструкції на вкрадені товари і — загальною сумою близько тисячі гривень. Але і це не змусило міліцію | порушити кримінальну справу та знайти бандюків».
Напаскудили, все перевернувши, а що цінніше, забрали — не шкода вина домашнього, навіть соковижималки для винограду, навіть лампи, подарованої другом із Санкт-Петербурга (електрику на дачу не хочу принципово проводити), не шкода і радіоприймача, по якому ловив новини, ночуючи зрідка на дачі...
Побрали злодії інструмент, лишивши мені тільки пилку, а дружині —вила...
Забрали цукор, кілька гривень (лежали «на дорогу), навіть папір туалетний (культурні, негідники!). Усього цього, чесно, не шкода.
Шкода тільки порушеного спокою, зневаги мого права бути самим собою на своїх дачних сотках.
Природно, що я звернувся у міліцію із письмовою заявою. І, оскільки пограбування це вже було друге, я мав досвід; якщо краденого не набирається на 650 гривень — міліція кримінальну справу не порушує і ніякого розслідування не проводить. Дивна цифра.
Дивно, що вона взагалі фігурує: якщо у вас украдуть з голови шапку — не тривожтесь, бо ж не доведете, скільки вона коштує.
Отож після першого пограбування міліція мені і ще двом сусідам відмовила, бо ми «не дотягли» до вказаної суми, та ще й нас попросили написати заяви, що «матеріальні збитки незначні». Тож другого разу я добросовісно перерахував усе вкрадене, виставив ціну — еге, не так просто подолати міліцейську бюрократію: треба, виявляється, ще й товарні чеки на вкрадене!
Маразм— вариш на кабиці біля дачі картоплю і тримай десь у сховку чек на каструлю, якщо її вкрадуть! Зрештою, яке міліції діло, скільки що коштує — може, комусь гривнєва миска дорожча за кількатисячний аудіокомбайн! Міліція має охороняти закон, право моєї приватної власності, за яку, я, до речі податки плачу. Зайве доводити, що саме на податки громадян і утримуються міліція та її юні пенсіонери з кількатисячними пенсіями.
Зрозуміло, що і цього разу міліція не знайшла злодіїв і не шукала, а з міського відділу прийшла
цидулка: «В порушенні кримінальної справи відмовлено. За роз'ясненнями зверніться в кабінет 208». А перед тим дільничний радив мені з сусідами піймати злодія та прибити і закрити у підвалі. Здається, мене штовхали на здійснення злочину, який називається «посягання на життя та здоров'я громадян».
І чомусь мені здається, що це саме міліція має ловити правопорушників, а не загони самооборони дачників, озброєні сокирами та ліхтарями.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar