реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

15- річчя Ногінського погрому

Викривлений український інформаційний простір, що не дуже є й українським, пройшов мимо значущої події – п’ятнадцятиріччя розгрому парафії УПЦ Київського патріархату. І вже сам цей факт подив у обивателя: як, під Москвою є українська церква?!

Як кажуть в Одесі, таки да! Ба, більше – на території російської Федерації діють кілька десятків парафій Київського патріархату. Але більшість з них не зареєстровані, бо російська влада всіляко переслідує все українське, а тим паче – непідлегле московському патріарху.

Так, скажімо, за даними архієпископа Варуха (Тищенкова), тобольського архієрея, що живе у Кургані, в Іркутській області діє навіть чернечий скит УПЦ Київського патріархату – у тайзі, звісно. А його храм уже три рази підпалювали невідомі, владика Варух був під домашнім арештом, бо йому під час обшуку підкинули 4 патрони. Що би він з ними робив без пістолета – невідомо, але для судового переслідування цього стало досить. Знаменно, що такий арешт з провокацією стався після візиту владики до Чернігова, куди він привіз частку мощей святого Іоанна Тобольського (Максимовича), миро, яке варив ще у 20-х роках минулого століття другий Іоанн Максимович, що згодом отримав титул Шанхайського і Сан-Франціскського і прославлений в російській зарубіжній церкві.

Так, у Санкт-Петербурзі місцеві власті роками відмовляються зареєструвати парафію УПЦ КП, у Москві зареєстрованій парафії УПЦ КП лужковські власті роками відмовляються виділити земельну ділянку під будівництво храму, -- говорить Василь Коломацький,
редактор сайту “Кобза-українці Росії”.

У жовтні 1997 року власті влаштували погром у Богоявленському соборі у міста Ногінська Московської області, коли 100 нетверезих омоновців брутально побили парафіян УПЦ КП, священиків, членів їх родин, на архієпископа Адріана (Старину) наділи наручники.
З тих пір парафіяни змушено переселилися до Свято-Троїцького храму у Ногінську. Тут місцева влада продовжувала знущатися над парафією (відключила від приміщення газ, воду та світло), постійно надсилала незаконні вимоги виселитись із приміщень. Місцева влада роками відмовляється передати у власність будівлю храму (фактично старі казарми). І натомість порівняйте які пільги має в Україні російська церква!

Свідчення парафіян Богоявленського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату у місті Ногінську (Богородську) Московської області читайте в наступному номері газети "Сіверщина".



Теги:Ногінськ, Україна - Росія, Київський патріархат, Богородська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar