реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

15 обшуків, 20 печаток = 9 мільйонів

Податкові міліціонери викрили «конвертаційний» центр
За матеріалами оперативного управління податкової міліції ДПА в області слідчим відділом податкової міліції ДПА в Чернігівській області порушена і розслідувалася кримінальна справа, відносно осіб, які протягом 2007 – 2008 років створювали суб’єкти підприємницької діяльності з метою прикриття незаконного проведення фінансових операцій з отримання готівкових коштів та надавали суб’єктам господарювання послуги з мінімізації податкових зобов’язань, конвертації безготівкових коштів у готівку.

Для цього четверо учасників орендували приміщення під офіси у Чернігові та Києві.

Для проведення незаконних фінансових операцій учасники центру зареєстрували в Києві, Чернігівській, Херсонській, Хмельницькій та Вінницькій областях понад 20 фіктивних підприємств та відкрили поточні розрахункові рахунки в банківських установах, на які суб’єкти господарювання перераховували безготівкові кошти під виглядом оплати за начебто здійснення легальних фінансово-господарських операцій з придбання товарів та послуг. У подальшому ділки знімали кошти готівкою і, залишаючи собі певну суму, як оплату за надані послуги з конвертації, передавали готівку представникам «підприємств-замовників». Загальний обсяг коштів за цими рахунками становив понад 6 млр. грн.

В ході розслідування кримінальної справи проведено 15 обшуків – в офісах, за місцем проживання конвертаторів та в банківських установах. Вилучено 20 печаток та штампів транзитних фірм, комп’ютерну техніку, документи, оформлені від фіктивних суб’єктів господарювання, 410 тис. грн. та інші докази протиправної діяльності.

Крім того, накладено арешт на рахунки «конвертаційного» центру та транзитних фірм, на яких знаходяться понад 9 млн. грн. Ці кошти будуть спрямовані на погашення збитків, нанесених державі.

Троє членів «конвертаційного» центру утримуються під вартою, у четвертого – взято підписку про невиїзд.
Справу направлено до суду.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян за матеріалами УПМ
ДПА в Чернігівській області




Теги:незаконні фінансові операції, конвертаційні центри, податкова міліція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar