реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

13 батальйон, що цифри 13 не боїться

Бійці сформованого на Чернігівщині 13-го батальйону територіальної оборони одні з перших відправилися на Донбас проганяти ворога. За півроку АТО сіверські армійці не здали проросійським бойовикам жодної позиції.

Попри щоденні обстріли та атаки сепаратистів і російських військ вони стояли до останнього. Сьогодні основна частина солдатів 13-го батальйону повернулася з Луганщини додому.
На залізничній станції «Чернігів Північний» своїх синів, чоловіків, батьків – одним словом героїв зустрічали понад півтисячі людей.

З усіх батальйонів територіальної оборони саме 13-ий найперший відправили на Донбас воювати з сепаратистами та російськими найманцями.
За півроку війни бійці цього батальйону встигли і пороху понюхати і смерті у вічі зазирнути.

За словами начальника регіонального медіа-центру Міноборони України у Чернігові Вадима Мисника, 13 батальйон відмобілізований на Донбас на початку травня. За весь цей час хлопці мужньо боронили українську землю від агресора.
Чернігів має пишатися своїми героями, адже 13-ий батальйон дійсно героїчно воював на Донбасі. Окрім того, бійці цього батальйону одні з небагатьох під час контрнаступу терористів наприкінці серпня не відступили і утримали свої позиції.

На жаль, за час воєнного конфлікту не обійшлося без жертв – 13-ий батальйон втратив дев’ятьох бійців. Поранених рахували десятками.
Зустрічаючи своїх героїв батьки, дружини, діти, родичі і друзі «обпікали» армійців гарячими сльозами радості і дарували їм щирі поцілунки, обійми, посмішки.
Відверто кажучи, у такі зворушливі моменти важко втриматися і не заплакати.

Певний час солдати пробудуть вдома – на всіх їх чекає довгоочікувана відпустка. Після відпочинку бійці відновлюватимуть боєздатність, ремонтуватимуть пошкоджену техніку і знову продовжать бойову варту.

Можливість передислокації на схід України не виключається.

Петро СИЧ Високий вал






Теги:донбас, АТО, російсько- українська війна, 143 батальйон, Герої


Читайте також



Коментарі (0)
avatar