реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

12 березня розпочалися пошуки Папи (оновлено)

У світових ЗМІ висловлюються припущення про те, хто стане наступником Папи Бенедикта XVI. Ймовірно, що після 35-річної перерви на Престол Святого Петра може повернутися Папа-італієць, незважаючи на те, що кардинали з Італії втратили свою абсолютну більшість у священній колегії виборців.

З італійських кардиналів в пресі фігурують імена Міланського архієпископа Анджело Ськоли (колишнього патріарха Венеції) і «міністра культури» Ватикану кардинала Джанфранко Равазі.

В фаворити також числяться поки кардинал з Гани Пітер Терксон, кардинал з Канади Марк Уелле, кардинал з Нігерії Френсіс Арінзе.
Всього називається більш десяти імен.

Якщо на минулому конклаві, після смерті Іоанна Павла II перемога Йозефа Ратцінгера не стала несподіванкою, тому що він був з найближчих співробітників Кароля Войтили, цього разу цей «кардинальський пленум» може затягнутися і продовжитися два-три тижні. Втім, майже всі оглядачі вказують, що Ватикан отримає свого нового суверена до свята Великодня — 31 березня за католицьким календарем.

У всьому світі оцінюють вчинок Папи Бенедикта як жест «найвидатнішого християнського смирення і неймовірною сміливості» в умовах явного кризи його понтифікату. Незважаючи на формально довічний характер цієї посади, Йозеф Ратцінгер вважав за краще залишити трон більш молодому і енергійному колезі, якому буде під силу відбивати нападки секуляризму на Римо-католицьку церкву, зберегти християнські позиції по найважливіших проблемах моралі та сім’ї і «відповідати швидким темпам сучасного світу».

В історії папства дуже рідкісні випадки «вгадування» майбутнього намісника. Тут згадують стару римську прислів’я, яка говорить: «Хто приходить на конклав кандидатом у Папи, виходить з нього кардиналом». Ряд спостерігачів згадують старе пророцтво про те, що наступний після Бенедикта XVI Папа Римський буде останнім

Україна

Перше голосування 115 кардиналів результату не дало -- над Сікстинською капелою піднявся чорний дим. Що значить -- жоден кандидат не набрав 2\3 голосів.



Теги:католики, ватикан, конклав, вибори Папи, Бенедикт ХVI


Читайте також



Коментарі (0)
avatar