реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

11 квартир "Домобудівника" вдалося врятувати

Всі позови прокуратури Чернігівської області про визнання за збанкрутілим підприємством «Домобудівник» права власності на 11 квартир у житловому будинку, що знаходиться у Броварському районі Київської області, та витребування цих квартир з чужого незаконного володіння, на сьогодні Господарським судом Київської області розглянуто та задоволено.

Пред’явленню зазначених позовів передувало притягнення до кримінальної відповідальності одного з керівників збанкрутілого підприємства-забудовника, який сприяв незаконному відчуженню квартир, що підтверджено вироком суду, повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Як вже повідомлялося раніше, у провадженні господарського суду з листопада 2013 року перебуває справа про банкрутство одного з найпотужніших забудовників в області — ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник», з майновими вимогами до якої звернулися державні органи та понад 80 громадян. Наразі у справі введено процедуру санації, яка, відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища товариства, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів.

Саме з метою відновлення порушених прав вкладників прокуратурою області в межах компетенції вжито вичерпних заходів реагування представницького характеру в частині визнання права власності за «Домобудівником».

У разі відкриття ліквідаційної процедури ці квартири мають увійти до ліквідаційної маси підприємства з метою погашення його кредиторської заборгованості.






Теги:прокуратура Чернігівської області, Домобудівник, санація, банкрут, бровари


Читайте також



Коментарі (0)
avatar