реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

1100 листонош скорочують на Чернігівщині

Про це йдеться в листі в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського народному депутату Олександру Кодолі – це відповідь на його депутатське звернення щодо доцільності впровадження пілотного проекту «Укрпошти» в області зі скорочення поштових відділень зв’язку в населених пунктах з чисельністю жителів менше двох тисяч чоловік.

Таким чином планується скоротити близько 1100 працівників та закрити 443 відділення поштового зв’язку. Закриття відділень керівник «Укрпошти», щоправда, називає «зміною формату роботи», але від того суть не міняється: за його планом у ті села приїздитиме поштова лавка, яка прийматиме комунальні платежі о певній годині і приїжджі листоноші розноситимуть газети. Правда, газети будуть застарілі, бо така лавка приїздитиме раз на тиждень, а враховуючи стан доріг та логістику – ще рідше. Таким чином, «Укрпошта» добиває передплату в області, яка колись займала перше місце за числом передплачених видань на тисячу мешканців.

При цьому, звісно, керівник «Укрпошти» написав правильні слова про покращення якості послуг, розширення їх спектру (з пересувної лавки!), компп’ютеризацію тих відділень, які залишаться, залучення більш кваліфікованого персоналу…

Народний депутат Олександр Кодола заявив, що ці зміни не враховують реального життя на селі і закликає главу уряду зупинити згубний план генеральної дирекції «Укрпошти».

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.



Теги:Ігор Смілянський, закриття відділень, Укрпошта, скорочення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar