реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

100-річчя смерті Сонцепоклонника

Мітинг-реквієм з нагоди 100-річчя від дня смерті М.М.Коцюбинського відбувся 25 квітня на Болдиній горі біля могили письменника. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Вклонитися пам’яті видатного Майстра слова прийшли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, представники громадськості.

Заупокійну Літію відправив настоятель П’ятницької церкви протоієрей отець Мирон.

Як зазначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, саме тут, на чернігівській землі, розквітнув талант майстра художнього слова, який презентував перлину Полісся всьому світові.

Спадщина Михайла Коцюбинського – видатне явище в історії української культури, найвище досягнення української прози початку ХХ століття. Твори славетного майстра пера були перекладені на російську, чеську, польську, болгарську, німецьку та шведську мови.

Діяльність Михайла Коцюбинського має неоціненне значення для української культури. Як голова товариства «Просвіта» він організовував лекції, вечори, присвячені Тарасові Шевченку та Іванові Франку, концерти класичної музики за участю Миколи Лисенка.

«Минуло 100 років відтоді, як перестало битися полум'яне серце неповторного майстра слова. Але незгасаюча пам’ять про Михайла Коцюбинського назавжди залишиться у серцях наступних поколінь», - зауважив Володимир Хоменко.


З нагоди 100-річчя від дня смерті письменника сьогодні в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться літературно-мистецький вечір «Михайло Коцюбинський: сто літ пам'яті» за участю акторів обласного молодіжного театру, обласного академічного драматичного театру ім. Т.Шевченка та академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди».



Теги:Володимир Хоменко, КОЦЮБИНСЬКИЙ, Чернігівська єпархія, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar