реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ющенко проти чужого військового чобота

Політична карта в концепції безпекової політики в Харкові була повністю програна. Це рішення найближче привело нас до втрати суверенітету і національної незалежності. Про це заявив Президент України 2005-2010 рр., лідер «Нашої України» Віктор Ющенко на прес-конференції.
Він наголосив, що після Харкова можна констатувати повне ігнорування української Конституції. Ющенко нагадав, що український політикум, приймаючи Конституцію та виробляючи основи оборонної політики, проаналізував причини втрати незалежності України у XX сторіччі та зробив декілька висновків – на території України не повинно бути іноземних військових баз та Україна має інтегруватися до Європейської колективної системи безпеки, включаючи членство в НАТО. «Для того, щоб відбувалася вічна Україна, на території України не повинно бути чужого військового чоботу», - сказав Ющенко.

Він зазначив, що після прийняття Конституції був виділений час, щоб військова база у Севастополі здійснила передислокацію. Саме для цього приймалися перехідні положення Конституції, адже в іншому випадку це питання неможливо було вирішити: «Це був перехід від недержави до держави, перехід від неукраїнської держави до української держави». «Невже ми сьогодні ще знаходимося у перехідному етапі? Невже ми ще не маємо суверенної держави?», - наголосив Ющенко, говорячи про подовження перебування ЧФ у Севастополі.

На його переконання, у Харкові нова влада показала, що Конституцію можна читати як завгодно. «Відбулася військова окупація», - підкреслив лідер «Нашої України».

Також він зазначив, якщо сьогодні суспільство «проспить» Харківську змову, це можливо, буде найбільша втрата нашого суверенітету і незалежності.
«Харківської зради не було б, якби не було зради Московської», - сказав він, говорячи про газові угоди, підписані Юлією Тимошенко.
Щодо політики тарифів, то, на переконання Ющенка, якби в Україні працювала європейська ставка на газ, ми щорічно до бюджету НАК «Нафтогазу» та держбюджету отримували б 3,5 – 4 мільярди доларів.
«Формула, яка була прийнята минулого року, приносить країні збитків на 8,5 мільярдів доларів щороку – по завищеній формулі ціни на газ і заниженій ціні транзиту», - пояснив Ющенко.
Ющенко також назвав умови, підписані Тимошенко 19 січня, абсолютно некоректними з точки зору національних інтересів: «Те, що відбулося в Москві 19 січня – на повній відповідальності прем’єр-міністра. Адже тільки уряд проводить політику транзитної ставки, тільки урядовий орган формулює угоду по газових поставках».




Теги:Конституція, Ющенко, харківський пакт, севастополь, Росія, НАТО


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Як завжди, Ющенко каже правильно. Але і тільки. Не ділом, а словом. Тільки словом. Одним лише словом... Сумно бачити занепад такого проповідника.
avatar
2
Отож бо й воно Ющенко все гарне каже тільки нічого гарного незробив. Що заважало йому перебуваючи при владі ініціювати такого роду переговори з Росією і встановити ринкові ціни на аренду ЧФ? Ніхто не заважав, але ж це не діяч, це проповідник. Лише балачки ось що зробив Ющенко і тільки...
avatar
3
Одним словом: умный дурачек!
avatar