реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА. "Тётя Хая из Шанхая" або «Здесь русский дух, здесь Русью пахнет»

Ось вже котрий рік поспіль (у середньому – двічі на рік) у приміщенні «Експоцентру» Чернігівської регіональної торгово-промислової палати проводиться виставка «Чернігівщина православна». Щоразу офіційно повідомляється, що на виставці, на яку прибувають представники з Одеси, Києва, інших міст, а також монастирів Російської Федерації та Республіки Білорусь, представлені вироби іконописних та швейних майстерень (зокрема, ризи для священнослужителів), вироби з фаянсу та металів (наприклад, хрестики), мініатюрні церковні дзвони, свічки, мед. А от про іншу продукцію, яка також реалізується — жодного слова. Що ж це за продукція, якої кожного разу стає все більше, котра витісняє церковні товари та вироби?

Серед розмаїття церковних товарів виокремлюються більш сучасні інформаційні носії. Пропонують їх нібито й священики (якщо зважати на чорні ряси, в які вони одягнуті). Однак деякі із запропонованих компакт-дисків ніякого стосунку до церковної тематики не мають. Вони направлені на звеличення Російської держави, висвітлення її історії в ракурсі, вигідному саме Росії. В оспіваних героях відкрито вимальовується образ героя-захисника Росії, йде прославляння царя Російської імперії, її генералів, які, до речі, придушували українство…
І такі пересувні виставки періодично проходять по всій Україні.

«Марш-марш – царь велит: победить, потом – любить…» — із пісні російських вояків у фільмі «Генерал Скобелєв»

Ось як про самих колонізаторів каже російський експерт з фільмів на історичну тематику Євген Глущенко, автор книги «Герої імперії»: «Російські вчені, які займаються вивченням колонізації, дійшли висновку, що складне, різноманітне явище, при якому, безумовно, є придушення національної гідності, виграє у самій перевазі, тому що для країни-колонізатора багато є позитивного. Завдяки колонізаторам — англійським або російським — у країнах, які поневолені, народ долучився до нової цивілізації, до сучасного світу».
Чи не цинічно, братове українці? Виходить, що ми живемо в цивілізаційному просторі завдяки своєму східному сусідові?

Усі документально-художні фільми на патріотично-російську тематику, які реалізуються в «Експоцентрі», зроблені відмінно. Їхня якість свідчить про те, що Росія на це коштів не шкодує. І такий «патріотизм» упроваджується в маси українського суспільства!
До речі сотні тисяч українців полягли за російську корону у різний час, але про них принципово не згадали.
Серед десятків інформаційних носіїв на виставці не віднайти жодного відеодиска про українського героя чи хоча б про невеличку сторінку справжньої історії з будь-якої епохи українства. Певна річ, така продукція зашкодила б самій меті проросійської акції.

На фото: кадр з документального фільму "Генерал Скобелєв".

Повністю виклад цієї публікації на сторінці: http://siver.com.ua/publ/3-1-0-180.

Сергій КОРДИК




Теги:Національна, Русью, Тётя, русский, Шанхая, Хая, безпека, політикум, дух, здесь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar