реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Свинячий грип-2"

Тисячі блогів переповнені зараз інформацією та коментарями про вулкан в Ісландії. Багато хто застряг в європейських аеропортах у невизначеності, адже літаки не літають, на залізниці квитки до травня розкуплені... Очікують появи респіраторів та марлевих пов'язок, про які вже із зими призабули... Через це вулканічну істерику вже охрестили влучним словосполученням "свинячий грип-2".

У хорі негативу несподіваним дисонансним мотивом на тлі повідомлень європейської преси стало інтерв’ю з досвідченим льотчиком громадянської авіації Пером-Гуннаром Стенсвогом із заполярного Тромсо.

Маючи багаторічний фаховий стаж, він вважає закриття повітряного простору над Європою «найбільшою істерикою в нинішньому столітті». Пілот літає 35 років і вважає, що організації, які закрили повітрчний трафик над Європою, охоплені паранойєю, а польотам нічого не гагрожує.

«Часто у нас на сході Норвегії випадає «чорний сніг» від промислових викидів у Німеччині, але ми продовжуємо літати».

Стенсвог не бачить нічого страшного в забрудненні повітря вулканічним попелом. «Якщо ви помочились в озеро Маридалсваннет (озеро в Осло), ніхто не перекрыває водогін у норвезьків столиці, чи не так?».

Історія про Боинг-747, що пролетів крізь стовп вулканічного попелу, як вважає льотчик, витягнута на світло для того, щоб підтримати рішенння європейських організацій за контролем повітряного простору. «У 1982 году літак отримав проблеми з двигунами тільки тоді, коли пролетів безпосередньо крізь стовп диму від вулкана».

Dagbladet пише, що інформацію про стан повітря над Європою отримують з Volcanic Ash Advisory Centres (VAAC) в Лондоні.

А тим часом тисячі блогерів наповнюють свої інтернет-сторінки проханнями про допомогу та різними сумними і кумедними історіями. Одна з блогерів написала: «Читала сьогодні в газеті про двох норвежців з Осло, які застрягли в Киркенесі. Так вони знайшли оригінальне рішення: купили на двох вжиткову машину за 15.000 крон і поїхали в Осло…»




Теги:льотчик, паранойя, респіратори, вулканічний попіл, Норвегія, Осло, Вулкан, свинячий грип-2


Читайте також



Коментарі (0)
avatar