реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Загинув Президент Польщі на літаку, ремонтованому в Росії

На борту польського урядового літака, що розбився під Смоленськом, перебували вищі посадові особи Польщі. Про це повідомляють польські ЗМІ.

На борту літака знаходився Президент Польщі Лех Качиньський — він разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах.

У літаку, що розбився, знаходилися також дружина глави Польщі Марія Качинська, останній Президент Польщі у вигнанні Ришрад Качоровський, голова Інституту національної пам'яті Януш Куртика, віце-спікер Сейму Польщі Єжи Шмайдзіньскій, керівник канцелярії Президента Польщі Владислав Стасяк, голова Бюро національної безпеки Польщі Олександр Щигло, міністри в канцелярії Президента Павло Випих і Маріуш Хандзлік, генеральний секретар польської Ради з охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевознік, заступник голови МЗС Польщі Анджей Кремер, начальник Генерального штабу Війська Польського Франтішек Гонгора, голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек, відомі депутати Сейму Польщі Пшемислав Госевський, Збігнев Вассерман, Іоланта Шиманек-Дереш та Ізабелла Яруга-Новацька.

Як повідомив в ефірі телеканалу “Росія 24” губернатор Смоленської області Сергій Антуфьев, на борту перебували 85 членів польської делегації та екіпаж.

Хоча на даний момент опрацьовується переважно версія щодо помилки польських пілотів, які не змогли посадити літак через туман, проте не можна відкидати й інші фактори, що могли спричинити трагедію.

Але напевне можна говорити, що загибель Качинського та інших вищих посадових осіб є на руку режиму Путіна-Медвєдєва, особливо враховуючи те, що наразі виконуючим обов'язки президента Польщі стане Броніслав Коморовський, кандидат від правлячої партії "Громадянська платформа", керівництво якої перебувало в опозиції до братів Качинських і відзначалося лояльністю до Російської Федерації.

До речі, важливою обставиною, яку варто врахувати при розслідуванні причин катастрофи, є те, що розбився саме той літак, який цієї зими проходив капітальний ремонт... в Росії.

Сайт "Український погляд"

Редакція газети "Сіверщина", яку з Польщею пов"язують давні і щирі стосунки, глибоко співчуває братньому польському народові в його тяжкому горі -- загибелі керівництва держави. Катинь, що й досі перебуває на совісті російсько-совєтської сталінської влади, забрала ще польські жертви. Нехай Господь упокоїть душі загиблих у місці спокою!




Теги:Лех Качинський, Польща, Росія, Катинь, аварія літака


Читайте також



Коментарі (0)
avatar