реклама партнерів:
Головна › Новини › 

ЛЮДИНА І ЗБРОЯ: один — «за», інші — «проти»

Сьогодні у суспільстві точаться усілякі дискусії про те, чи доцільно широкому загалу громадян мати у своєму користуванні вогнестрільну та травматичну зброю. Виклад фахівця з цього питання — В'ячеслава Примака, начальника відділу дозвільної системи Управління громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області, вміщено на сторінці:http://siver.com.ua/news/2010-03-19-4041
Нещодавно ми звернулися до мешканців Чернігова з таким запитанням: «Яке ваше ставлення до можливого надання права громадянам вільно розпоряджатися та володіти зброєю?» Ось що вони відповіли:

Вадим:

— Яка до біса вонепальна зброя? Ви про що? Колись молодь ходила «на розбірки» з арматурою, а якщо дозволять зброю носити, то ви хочете, аби вони одне одного перестріляли? Ніякого вогнепалу! Газова зброя — це максимум, що можна дозволити… А як іще один Майдан виникне, то уявляєте, скільки трупів буде? Ви думаєте, що там серед нормальних людей психів не буде? Авжеж»

Федір:

— У США, наскільки я знаю, зброю дозволено мати кожному. Але візьміть будь-який американський бойовик: майже у кожному фільмі обов’язково є жертви від застосування вогнепальної зброї. У американців носіння зброї — традиція з попередніх поколінь, коли країна і звичаї були напівдикунськими. Тоді тим людям необхідно було з інданцями воювати, один з одним розбиратися, від криміналу відбиватися, бо влада на той час була надто слабкою, і один шериф на сотні кілометрів не міг підтримувати необхідний порядок… А українцям, якщо дозволити, так буде нас не 46 мільйонів, а удвічі менше, ще додайте до цього схильність нашого люду до п’янства. Тоді Афганістан порівняно з нами тихою Швейцарією здаватиметься…

Оксана :

— Наші люди сьогодні дуже емоційні, щоб вільно володіти вогнепальною зброєю. Не секрет, що у значної кількості людей за деяких обставинах просто таки падає «планка», і ніщо їх не зупиняє. Наперед визначити таких людей практично неможливо, за винятком хіба що явних психопатів.

Наталія:

—Я категорично проти. Не бачу логіки у такому нововведенні. Кому першому спаде на думку придбати пістолет? Інтелігентній, врівноваженій людині? Думаю, що ні. Взагалі буде по вулицях страшно ходити, якщо кожен п’ятий чи третій матиме пістоль у кишені. А якщо міліція, наприклад, буде шукати озброєну людину, то вона, знаходячись у людному місці, перестріляє не одного, захищаючись та втікаючи від переслідування.

Сергій:

— Доведеться, мабуть, озброюватися… Беззаконня довкола. У селах постійно крадуть у селян живність, овочі з льоху, пенсії. Стосовно того, що більше, мовляв, буде людей гинути, так у ДТП теж багато гине людей… Звичайно, зброя — це відповідальність, і якщо не вмієш користуватися, то її використовують проти тебе самого. Вважаю, що дозвіл на вільне користування громадянами вогнепальною зброєю має бути узаконеним.

Олена і Михайло:

— У нас багато таких людей, які полюбляють зловживати спиртним. А під впливом алкоголю можна натворити різних «чудес». Сімейні чвари, які досить часто і без зброї закінчуються фатальним результатом, набуватимуть кримінальних обертів. Я, наприклад, працюю психологом і знаю не від когось, що люди наші занадто емоційні, щоб надавати їм право озброюватись. Наше суспільство сьогодні до цього не готове.

Спілкувався з респондентами Сергій КОРДИК







Теги:проти, чернігівці, зброя, бліц, Опитування, за, Людина


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Чи то всі навколо налякані та перелякані, чи то такі результати опитування дібрані для публікації... А найгірше що ОЦЕ ВО подається як "думка громадян". Між тим досвід введення дозволів говорить про те, що рівень злочинності при цьому падає і падає суттєво.
А головне - наляканою біомасою так легко маніпулювати...
avatar
2
Моя думк така: введення дозволу на зброю нікому не зашкодить. Більш того, злочинність піде на спад.
avatar
3
Абсолютно нічого не підтасовував. Все робив так як було - без ретуші. А шановному "редактору новин" слід би знати, що "ОТЕ ВО" - це звичайне опитування, а отже є якраз думкою громадян, і не треба ставити це словосполучення, як ви зробили, в лапки. На відміну від вас, я поважаю думку інших, а тому щось підтасовувати - це не моє (не судіть по-собі, якщо ви, можливо, звикли до цього). Всього лишень - об'єктивно висвітлив результати опитування. Ось так. А чому б, власне, вам та тим, хто проти такого об'єктивного опитування (не вірить цьому), не вийти на вулицю і самим не запитати у випадкових перехожих про те, якої вони думки про озброєння? Ото вам і буде результат. Додам ще до цього, що опитав я значно більше людей, ніж тут вмістив, але лише один з опитаних висловився "за". Були б інші результати - вмістив би їх... А щодо того, щоб дозволили мати вогнепальну зброю кожному, так ніхто і не забороняє. Будь ласка, ставайте мисливцем і вперед - до зброї.
avatar
4
Шановний пане Серж. Ви пишете "ставайте мисливцем і вперед - до зброї". Але чомусь не пишете до якої. Адже для чого в основному люди хочуть дозвіл на вільну купівлю зброї? Для самооборони. А мисливецська зброя якось не дуже до цього підходить. З берданкою по влицях не походиш. А пістолет мисливцю мати не можна. Так що думайте, про що говорите.
avatar