реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Як не товстіти?

Дієтологи різних країн давно й постійно цікавляться національним харчуванням країн світу. Причина цікавості криється у пошуку найбільш корисного сполучення продуктів для людського організму. Але.. ми всі надзвичайно відрізняємося один від одного. І ментально, і генетично. Тож недарма існує приказка про те, що те, що гарне для росіянина, то німцю від того – смерть..

Чи не найбільшу цікавість викликає японська кухня. Тому що японці відзначаються неабияким довголіттям і чи не найнижчим у світі відсотком огрядних людей. Людей із надмірною вагою в Японії лише 1,6 відсотка. А середня тривалість життя значно перевершує 80 років.

Дієтологи констатують, що національна кухня Японії широко використовує всі види капусти - від листової до брокколі. Всі ці страви супроводжуються продуктами із сої. Головним джерелом вуглеводів для японців є багата на мікроелементи локшина з гречаного борошна. До того ж, у японців, на відміну, скажімо, від українців, просто не прийнято їсти багато, а трапеза закінчується тоді, коли ще шлунок далеко не повний.

Друге місце за кількістю та якістю здорової їжі належить кухні Сінгапуру. Середня тривалість життя там, як і в Японії, становить 82 роки, а товстих людей -- лише 1,8%. У сінгапурі основу харчування становить рис, а також в меню населення входить багато овочів і риби. М'ясо сингапурці їдять зрідка. За солодощі для місцевих жителів слугують тропічні фрукти.

Третє місце серед найкорисніших кухонь світу посідає кухня Китаю. У щоденному раціоні китайців дві третини страв приготовані з овочів, фруктів, бобів або цільних зернових, приправлених травами, корінням, імбиром і часником. Хоча китайці полюбляють і смажені продукти. Проте товстих людей у Китаї -- лише 1,8%.

Загадкою для дієтологів залишаються французи, які не товстіють. У той же час французи – відомі любителі м'яса, здоби, шоколаду, висококалорійних сирів. Товстунів тут тільки 6,6% населення, а живуть в середньому до 81 року. Можливо, припускають фахівці, таємниця криється в тому, що французи полюбляють часті перекусування і віддають перевагу випічці, грилю і тушкованим стравам над смаженими в жирах продуктами.

Ну а що ж робити нам, українцям? Напевне, варто все ж таки запозичити трохи японського досвіду: не об'їдадить під час застілля і налягати не на картоплю та макарони, а віддавати перевагу овочам.




Теги:рис, Сингапур, дієта, Франція, китай, японська кухня, товстуни, дієтологи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar