реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Остання нагорода Президента

Президент нагородив Сергія Павленка Хрестом Івана Мазепи
Президент України Віктор Ющенко нагородив Сергія ПАВЛЕНКА, чернігівського просвітянина, історичного дослідника, редактора журналу "Сіверянський літопис", власного кореспондента газети «Голос України» відзнакою Президента України – Хрестом Івана Мазепи.
Про це сказано в Указі Президента України № 227/2010, підписаному 23 лютого, у день народження В.Ющенка.
«За вагомий особистий внесок у відродження історичної спадщини українського народу, багаторічну плідну професійну діяльність», - говориться в Указі.

Вітаємо!

Довідка "Сіверщини".

Сергій Олегович Павленко народився в селі Дягова Менського району. Закінчив філологічний факультет Київського державного університету імені Т.Шевченка. Працював у редакціях газет Чорнобиля та Бобровиці. Очолював газету "Комсомольський гарт", тираж якої досягнув тоді 120 тисяч.
Автор ряду книг про гетьмана Мазепу -- "Міф про Мазепу", "Оточення гетьмана Мазепи", "Військові кампанії доби Мазепи", "Восстание мазепинцев", "Кохання гетьмана Мазепи" тощо. Також досліджував чернігівських святих -- князя Михайла і боярина Федора.

Редактор всеукраїнського історико-краєзнавчого журналу "Сіверянський літопис", заснованого чернігівським товариством "Просвіта". Член правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.




Теги:В. Ющенко, С. Павленко, Історик


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
На жаль Павленко один з небагатьох,хто заслуговує на нагороду. А скількі ж "незаслуженно заслуженных"стало тільки по Чернігівщині!? Тому нагороди стали посміховиськом!
avatar
2
Все було б добре, і нагорода Сергія Павленка сприймалась би відповідно до його праці, якби не: "25 лютого 2010 о 14:41. "Ющенко показав, як же він ненавидить столицю і мільйони киян" -Гриценко.

«Своїм останнім указом - про призначення Леоніда Черновецького членом Вищої ради юстиції - Віктор Ющенко показав, як же він ненавидить столицю і мільйони киян», - наголосив Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко. Він також зазначив, що «після такого аморального і принизливого вчинку, Ющенкові краще виїхати з Києва і замолювати гріхи де-небудь у Хоружівці чи на пасіці у Безрадичах». (Джерело: офіційний сайт Гриценка).

avatar
3
До Павленка не відноситься - він заслуговує, можливо, до такої нагородли. Але президент цей "наш" - ваш - дурік, а не президент - для нього нагородити когось - раз плюнути. Він не розуміє і значень цих нагород - так собі - що в туалет йому сходити і папір витратити на свій зад, що видати черговий свій указ про...нагородження
avatar
4
Сергій Павленко - один із найповажніших дослідників Івана Мазепи та його доби в Україні й Європі. Він поєднав наукову об,єктивність і патріотизм. Треба більше таких людей у державі, особливо у владі. Хай трохи запізно, але його відзначено державною нагородою. Поздоровляємо!!! Здоров,я, щастя, творчого натхнення й наступних успіхів
avatar
5
Вітаю Сергія Олеговича з такою високою відзнакою! Він дійсно -- один з небагатьох дослідників історії такого високого професійного рівня. Така потужна напружена праця, яку він веде з дня в день, досліджуючи призабуті архіви, далеко не кожному історику до снаги. Він -- справжній науковець високого рівня. А ще -- дуже скромна людина. Натхнення Вам і подальших творчих успіхів, Сергію Олеговичу!
avatar
6
Я пам`ятаю, як колись на різних сайтах, де Сергій Павленко розміщував свої матеріали з нового дослідження часів Мазепинської доби, на нього такі зграї чорні налітали, немов ціла орда суне на московське царство - так сприйняли і зненавиділи результати дослідження Павленка не українські сили. Шкода лише, що така нагорода вийшла з під руки Ющенка у час, коли він нібито сам кудись спішить і збирається все зробити, щоб його не забули... Не в той час ця нагорода з`явилася. Краще вже б Янукович видав такий указ - про нагородження Павленка - було б логічніше і краще... "Логіка" і "краще" полягає у тому, що нагороди Ющенка настільки нівелювалися, що від нього нагороди (будь-які) один сором тільки отримувати...
avatar