реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чудотворні ікони прийдуть з Новгорода-Сіверського

21 лютого у Неділю 1-шу Великого посту, неділю Торжества Православ’я, у храмі святої великомучениці Катерини м. Чернігова відбудеться особливе богослужіння. З нагоди свята Торжества Православ’я, з благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона до храму прибудуть три шановані ікони Пресвятої Богородиці з Новгорода-Сіверського, через які Господь являв багато чудес.

Дубенська ікона Божої Матері (ХІХ ст.) Цією іконою благословив своє духовне чадо преподобний Лаврентій Чернігівський, коли подвизався (ніс послух регента хору) в Пустинно-Рихлівському Свято-Миколаївському монастирі. По молитвах перед цією іконою багато людей отримували зцілення від різних душевних і фізичних хвороб (хвороби голови, розслаблення та ін.). У 2004 році ікона мироточила.

Чудотворна ікона Божої Матері «Живоносне джерело».

Дігтярівська ікона Божої Матері (ХVІІІ ст.) -точний список Дігтярівської ікони Богородиці, яка не зберіглася до наших часів. Ця ікона була на хоругві, яку подарували до нового Свято-Покровського храму с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району, який був побудований коштом гетьмана Івана Мазепи.

Зустріч ікон відбудеться близько 9.30 ранку.

В храмі буде відслужена Божественна Літургія та урочистий молебень, який служиться лише у неділю Торжества Православ’я.

Очолить богослужіння єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Катерининська церква, чудотворні ікони, Торжество Православія, Новгород-Сіверський, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar