реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

ВИБОРИ-2010: загроза публічності і відкритості виборчого процесу в місті Чернігові

Відповідно до статті 13 Закону України «Про вибори Президента України» підготовка та проведення виборів Президента України здійснюється публічно і відкрито, а засоби масової інформації зобов'язані об'єктивно висвітлювати хід виборчого процесу.
Внаслідок ігнорування цих вимог Закону окружною виборчою комісією територіального виборчого округу №208 (м. Чернігів), зокрема, не повідомлення про порядок денний засідання комісії та час і місце його проведення засобів масової інформації та осіб, які мають право брати участь у засіданні, а також пасивність самих ЗМІ щодо висвітлення виборчого процесу, представники ЗМІ жодного разу не були присутні на засіданнях цієї комісії.
Відсутність публічності і відкритості засідань ОВК ТВО № 208 створює на засіданнях комісії атмосферу постійної нетерпимості і агресивності з боку членів комісії від одного з кандидатів на пост Президенти України і його «технічних» сателітів до тих, хто відстоює Закон, порушення прав членів комісії, довірених осіб кандидатів на пост Президента України, зокрема, права виступати на засіданнях комісії, вносити пропозиції з питань, віднесених до повноважень комісії.
Наприклад, тільки членом ОВК від кандидата у Президенти України Костенка Ю.І. Мозговою О.В. висловлено 30 окремих думок у письмовій формі до протоколів засідань комісії щодо не згоди з її рішеннями, які були прийняті з порушенням виборчого законодавства.
Довіреною особою кандидата на пост Президента України Костенка Ю.І. по територіальному виборчому округу №208 подано 7 позовних заяв до Чернігівського окружного адміністративного суду, а рішення ОВК №208 - оскаржені до ЦВК, а також направлено дві заяви до прокуратури з вимогою порушити кримінальні справи за фальсифікацію виборчої документації.
13 січня 2010 року ОВК ТВО №208, після проведеної напередодні заступником голови Чернігівської обласної організації Української Народної партії, довіреною особою кандидата на пост Президента України Костенка Ю.І. по територіальному виборчому округу №208 прес-конференції у прес-клубі «Просвіта», на якій ним були оприлюднені факти порушення виборчого законодавства комісією, прийняла рішення звернутись до суду з позовом на його дії «щодо спростування наданої ЗМІ інформації та притягнення Соломахи С.В. до відповідальності». ОВК вважає, що його дії є «неприпустимими, безпідставними, які негативно можуть вплинути на авторитет комісії».

До речі, про вище згадану прес-конференцію довіреної особи не було жодної(!) згадки на шпальтах друкованих засібів масової інформації Чернігівщини.


Вважаю, що створена в ОВК ТВО №208 атмосфера ігнорування чинного законодавства загрожує здійсненню у місті Чернігові виборчого процесу на засадах законності та рівності усіх кандидатів на пост Президента України.

Сергій Соломаха,
заступник голови Чернігівської обласної організації УНП, довірена особа кандидата на пост Президента України Костенка Ю.І.









Коментарі (1)
avatar
1
Тримайся Сергію, знущанням залишилося три дні !
avatar