реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Бурштинова ікона -- храму на Різдво

Після Літургії, звершеної єпископом Чернігівським і Ніжинським Іларіоном у співслужінні трьох ієреїв та трьох дияконів у храмі святої великомучениці Катерини Чернігова, козацькій православній громаді була передана бурштинова ікона. Як розказав представник громади Андрій Лісовий, ікона мала бути вручена храму до храмового свята і візиту Патріарха Філарета. Але оскільки вона освячувалася в храмі Гробу Господнього у Єрусалимі, то встигла не до храмового свята, а до свята Різдва Христового. Ікону вручив генерал козацького війська Георгій Яхимович.

Парафіян Катерининської церкви вітав хлопчачий козацький хор, а на Літургії співав архієрейський хор, керований заслуженим працівником культури України Миколою Борщем. Єпископ Іларіон зачитав різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та у своїй проповіді наголосив на любові, як основі християнства.

Привітати православних прийшли також священики римо-католицького храму Чернігова.







Теги:козацтво, ІЛАРІОН, Катерининська церква, Лісовий, борщ


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
На жаль, не всі можуть побувати на службі у цьому храмі. Тож хотілося б знати про ікону детальніше: приміром, якого вона розміру - маленька чи велика. Взгалі витвори з бурштину мають дуже гарну енергетику і дуже гарний вигляд.
avatar
3
Ваше прохання виконано. Дивіться фото.
avatar
2
Ікони не просто так приходять у наше життя і в наші храми. Це - Знаки... Кожна така ікона - це маленьке диво. Приходьте подивитися...
avatar