реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Вбивство православних на Різдво Господнє

Сім чоловіків загинули в результаті нападу невідомих на церкву Діви Марії в місті Наг Хаммади в Єгипті.Як повідомляє Aljazeera, напад стався незадовго до півночі, в той момент, коли прихожани коптської православної церкви виходили із храму після святкового різдвяного богослужіння.

Очевидці говорять, що до юрби під"їхав автомобіль, і троє чоловіків відкрили стрілянину по вірующих.

Міністерство внутрішніх справ вважає, що вбивство може бути помстою за зґвалтування 12-літньої мусульманскої дівчинки в листопаді минулого року. В здійсненні цього злочину підозрюють місцевого мужчину, що належить до християнської віри.

За словами єпископа Кириллоса, вбито шістьох чоловіків-прихожан і одного охоронця. Нападу передували погрози, в тому числі на мобільний телефон священика. Через них єпископ завершив службу на годину раніше.
Довідка "Сіверщини".
Коптська православна церква заснована, за переказом, Св. Євангелістом Марком († 63 Р. Х.) у Александрії. Маючи самоназву «Православна», Коптська церква (як і решта давньосхідних церков), визнаючи рішення лише перших трьох Вселенських соборів, не належить до числа помісних православних церков (візантійської традиції); так само вона не перебуває у євхаристичному єднанні з католицькою церквою. Характерна риса коптів — під час хрещення (після церковного обряду) на зап'ястку правиці роблять татуювання у вигляді хреста, що символізує готовність прийняти мучеництво за віру.




Теги:Єгипет, вбивство православних, коптська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar