реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

ВИБОРИ 2010: у Чернігові перші позовні заяви до суду

30 грудня ц. р. о 11-00 в Чернігівському окружному апеляційнму суді може розпочатися слухання у справі щодо бездіяльності голови окружної виборчої комісії ТВО №208 при передачі дільничним виборчим комісіям попереднього списку виборців, за поданням довіреної особи кандидата у Президенти України Костенка Ю.І. по ТВО №208.
Позивач вимагає визнати протиправною бездіяльність голови Окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №208 Фєтісова А.П. та грубим порушенням законодавства про вибори не скликання ним засідання окружної виборчої комісії при передачі одного примірника попереднього списку виборців відповідній дільничній виборчій комісії звичайної виборчої дільниці.

Позивач вважає, що не скликання засідання головою ОВК №208 Фєтісовим А.П. є грубим порушенням законодавства про вибори, що призвело до ситуації використання завідомо підроблених виборчих документів. Про це вже 28 грудня ц.р. зроблена відповідна заява до Прокуратури міста Чернігова 28 грудня ц.р. про порушення кримінальної справи по факту порушення чинного законодавства України за частиною другою статті 158 КК України та притягнення до відповідальності осіб, які здійснили підробку виборчих документів - актів про передачу дільничній виборчій комісії попереднього списку виборців.

О 12-00 в той день у тому ж суді може розпочатися також слухання щодо бездіяльності голови окружної виборчої комісії ТВО №208, а саме: систематичне не повідомлення про порядок денний, час і місце проведення засідання комісії засобів масової інформації.
Той же позивач вимагає визнати протиправною бездіяльність голови Окружної виборчої комісії ТВО №208 Фєтісова А.П., що полягає у систематичному грубому порушенні законодавства про вибори, а саме: не повідомлення про порядок денний засідання комісії та час місце його проведення засідання комісії засобів масової інформації.

Це на думку Позивача грубо порушує вимоги статті 13 Закону України «Про вибори Президента України» щодо публічності і відкритості підготовки та проведення виборів Президента України.









Коментарі (0)
avatar