реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

ВИБОРИ-2010: ЗВЕРНЕННЯ до ЗМІ щодо публічності і відкритості виборчого процесу в місті Чернігові

Відповідно до частини першої, четвертої статті 13 Закону України «Про вибори Президента України» підготовка та проведення виборів Президента України здійснюється публічно і відкрито, а засоби масової інформації зобов'язані об'єктивно висвітлювати хід виборчого процесу. Їх представникам гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов'язані з виборами. Виборчі комісії, органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, посадові і службові особи цих органів зобов'язані в межах своїх повноважень і компетенції надавати представникам засобів масової інформації необхідні їм відомості щодо підготовки та проведення виборів.
Крім того, відповідно до п.2.4. «Порядку ведення діловодства виборчих комісій та комісій з референдуму», затвердженого Постановою ЦВК № 284 від 25.01.2006 року, порядок денний засідання комісії та час місце його проведення повідомляються, як правило, не пізніше останнього дня перед днем засідання комісії засоби масової інформації та особи, які мають право брати участь у засіданні. Це - також довірені особи, офіційні спостерігачі від кандидатів, офіційні спостерігачі від іноземних держав і міжнародних організацій.
Внаслідок ігнорування вимог Закону щодо публічності і відкритості виборчого процесу, що склалася у роботі окружної виборчої комісії ТВО №208 (м. Чернігів), зокрема, не повідомлення ЗМІ, а також пасивність самих ЗМІ щодо висвітлення виборчого процесу, жодного разу, починаючи з 29 листопада ц. р., представники ЗМІ не були присутні на засіданнях ОВК №208.
Відсутність публічності і відкритості засідань ОВК № 208 спричинила до створення на засіданнях ОВК №208 атмосфери нетерпимості збоку членів комісії прибічників одного з кандидатів у Президенти України до тих хто відстоює Закон, грубого порушення прав членів комісії та довіреної особи від кандидата у Президенти України Костенка Ю.І. Зокрема, права виступати на засіданнях комісії, вносити пропозиції з питань, віднесених до повноважень комісії.
Станом на 23 грудня ц. р. тільки членом ОВК від кандидата у Президенти України Костенка Ю.І. у письмовій формі висловлено 12 окремих думок до чотирьох з шести протоколів засідань ОВК №208 щодо не згоди з прийнятими з порушенням законодавства рішень комісії, а два рішення ОВК №208 оскаржені до ЦВК довіреною особою від кандидата у Президенти України Костенка Ю.І.
Створення в ОВК №208 атмосфери ігнорування чинного законодавства загрожує здійсненню у місті Чернігові виборчого процесу на засадах законності та рівності всіх кандидатів на пост Президента України.

Сергій Соломаха, довірена особа
кандидата у Президенти України Ю.І. Костенка
у територіальному виборчому окрузі № 208








Коментарі (1)
avatar
1
24 грудня ц.р. відбулося сьоме засідання ОВК №208.
Черговий раз були відсутні представники будь-яких ЗМІ.
Слава Богу, на запрошення довіреної особи на засідання нарешті завітали міжнародні спостеррігачі... з Росії і Білорусі - найдемократичних країн СНД. Навіть вони були вражені "розгулом" керованої демократії і публічності ОВК.
Агов, журналісти, захисники свободи слова, публічності і відкритості виборчого процесу.
А навкола тиша...
Мабуть у поті чола працюють по штабах, сердешні, зароробляють... копійку чи 30 срібників ?
Чи не в останнє, панове, перед розстрілом ?
avatar