реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ізраїльські інвестори рятують VAB-Банк (оновлено)

Ізраїльська інвестиційна група Kardan оголосила про термінове виділення коштів українському VAB-Банку, аби вберегти цю кредитно-фінансову установу від банкрутства. Про це повідомила німецька радіостанція "Дойче велле".

У рамках стабілізаційних заходів VAB-Банк отримав кредит на 970 мільйонів гривень, який, відповідно до регуляторних вимог, мав погасити до кінця поточного року. Однак повернути борг у відведені строки не вдавалося. Побоюючись банкрутства, група вкладників банку звернулася з відкритим листом до президента Ющенка та генпрокурора Медведька з проханням запобігти колапсу установи.

Водночас було вирішено, що ізраїльська інвестиційна група Kardan через дочірні нідерландські компанії терміново збільшить капітал банку на 150 млн. гривень, яких буде достатньо, зокрема, для погашення першої частини позики. Решту суми банк планує виплатити наприкінці 2010 року. Ця операція дозволить ізраїльським інвесторам суттєво збільшити свій контроль над активами українського банку - з 49 до 63 відсотків.

Але спочатку цей крок має затвердити Нацбанк та Антимонопольний комітет України. Рої Якір, директор інвестиційного департаменту страхового концерну "Clal Іnsurance", вважає рішення керівництва Kardan слушним, оскільки, на його переконання, українська банківська система подає перші ознаки посткризового оздоровлення, а загроза втрати капіталовкладень помітно знизилася.

"Нині інвестиції у банківський і страховий сектор виправдовують ризики. Адже ці сфери знову стають перспективними для інвесторів", - зауважує аналітик. VAB-Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 року. Установа має 150 регіональних відділень в Україні.

Автор: Дмитро Каневський

Від редакції "Сіверщини".
Ми передрукували цей матеріал із сайту німецької радіостанції "Дойче велл". про що й повідомили в першому абзаці. Але змінили заголовок. Електронною поштою ми отримали листа від згаданого банку, де публікацію названу некоректною. Зрозуміло, що представників банку зачепило слово "рятують" у заголовку. Але як розуміти слова з німецького сайту:"термінове виділення коштів", "побоюючись банкрутства"? Тож нехай банкіри не граються словами, а чесно та сумлінно повертають депозити, обслуговують кредити і взагалі працюють на Україну. З тим і будьте здорові!




Теги:Ізраїль, фінанси, VEB-банк, банкрутство банку


Читайте також



Коментарі (0)
avatar