реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Зникає живність - придивись ближче до односельців

Останнім часом на всій території Чернігівської області почастішали випадки крадіжок живності. І це не є результатом діяльності злочинної групи, а зазвичай нерадиві односельці крадуть одне у одного. Це явище стосується майже усіх районів області. Крадії не гребують нічим, можуть узяти лише одну курку, а можуть і 10 індиків прихопити, як це сталось нещодавно в селі Перебудова Ніжинського району. В хід ідуть і кролі і поросята, а в селі Прачі Борзнянського району, наприклад, з пасовища поцупили вівцю з бараном.
Тому міліція застерігає: «Шановні громадяни! Якщо ви залишаєте своє обійстя на тривалий час, зачиняйте худобу, яка знаходиться на території господарства, до сараїв або господарських будівель. Не залишайте без нагляду своїх курей, гусей, качок. Просіть сусідів приглянути за вашим добром навіть, якщо ви відлучаєтесь на декілька хвилин, цього вистачить аби поцупити у вас курку або кроля. Найкращим охоронцем в таких випадках є сторожова собака, бажано вівчарка.
Якщо вже це трапилось і ви виявили пропажу живності одразу - телефонуйте до міліції. Чим швидше ви звернетесь до правоохоронців тим більша вірогідність затримання злочинця «по гарячих слідах». Адже покарання за такий вид злочину передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.»

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області




Теги:мвс, свині, злодюги, Село, худоба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar