Коротка екскурсія у світ піци
Піца сьогодні — це аутентична страва, якій вдалось стати популярною по всьому світі. Причин на це безліч: від незвичного поєднання звичних інгредієнтів до різноманіття смаків. Пасує піца для безлічі випадків. Це може бути звичайна сімейна вечеря або посиденьки з друзями, невеличкий перекус в обідню перерву або як одна зі страв для вечірки. Залишається актуальним одразу 2 питання: чому піца така популярна та як її правильно обрати.
Як виникла піца: швидкий екскурс в історію
Аутентичною батьківщиною піци, як відомо, багатьом, є Італія, але історія цієї піци починається за кілька століть до сьогодення. Перші згадки про неї датовані ще I та II століттям, але тоді вона була представлена у вигляді звичайної паляниці без начинки. Через своє походження такий хліб мав попит серед звичайного населення, оскільки не вимагав багато часу та інгредієнтів для приготування.
Друга хвиля популярності піци настала лише у XV столітті, коли її зажадала спробувати принцеса Маргарита Савойська зі своїм чоловіком. Саме цю дату заведено вважати відкриттям всім відомої піци “Маргарита”. З того часу про піцу почали говорити й у королівських кулуарах.
Через мінімум інгредієнтів та різноманіття начинок піца швидко стала популярною у всьому світі. Зараз в кожній країні та кожному регіоні можна знайти оригінальні варіації піци. Як, наприклад: “Чиказька”, “Американська”, кальцоне та інші.
Секрети справжньої італійської піци
Краща піца в Одесі — це однозначно піца від “MonoПіца”. Причиною цьому не лише різноманітне меню й високий рівень обслуговування, а й оригінальний підхід до приготування справжньої, аутентичної піци. Досвідчені піцейоли чітко дотримуються усіх стандартів італійської піци, якій вдалось стати популярною по всьому світі. Ось кілька головних серед них:
- тільки бездріжджова закваска на пшеничній або цільнозерновій основі;
- використання якісних інгредієнтів, враховуючи перевірену оливкову олію;
- кожна піца готується під замовлення, без додаткового використання заготовок;
- тонкий корж змащується натуральним соусом, а на його поверхню викладається рівномірно начинка;
- гармонійне поєднання інгредієнтів для створення єдиного смаку;
- випікання готової піци в справжній печі на спеціальному камені.
“MonoПіца” дотримується аутентичності й у смаковому різноманітті начинок. Наприклад, в меню можна знайти не тільки звичну багатьом класику по типу “Пепероні” або “Маргарити”, але й оригінальні смаки. Серед них:
- “Цезар” — для тих, хто не може встояти перед популярним салатом й прагне відчути цей смак у поєднанні із ніжним коржем;
- “Фермерська” — комбо оригінальних інгредієнтів нікого не залишить байдужим: шинка, мисливські ковбаски, томатний соус, кукурудза та зелень;
- “З прошуто та грушею” — цей смак точно знайде відгук серед справжніх гурманів й причиною цьому поєднання горіхів кеш’ю, меду та ніжного прошуто.
Якщо виникло бажання насолодитися справжньою італійською піцою в Одесі, “MonoПіца” ідеально для цього підходить. Потіште свого гурмана вже зараз — оформлення замовлення займе кілька хвилин.
Коментарі (0) |