реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь, Спудей  
Форум "Сіверщини" » Сіверщина для Вас » КМЦ "ІНТЕРМЕЦЦО" » До Росії, з любов’ю. Майже Бондіана
До Росії, з любов’ю. Майже Бондіана
СпудейДата: Четвер, 04-Лис-10, 14:26 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Росія і Європа – про новий формат стосунків у нових історичних реаліях сказано багато.
Відставні і чинні європейські політики впевнено прописалися на високооплачуваних посадах клерків «Газпрому». Відповідно і європейські цінності сьогодні вимірюються за шкалою долар/метр кубічний.
У такій ситуації гідність європейської демократії намагається відстояти європейські ж журналісти. Сприймати факти й писати про Росію по-іншому вони просто не можуть.
Але до чого тут Україна? А ви хіба не відчули, що найближчий сусід однією ногою вже в нашому домі? І поводиться він, за звичкою, безцеремонно і з властивою йому зверхністю. І вчити жити іншиї намагається за своїм статутом.
Книги російської політичної тематики, що вийшли останнім часом в Україні, - це не намагання змінити Росію, а лише застерегти її найближчих сусідів та й Європу в цілому про неприйнятність і небезпечність для них теперішніх російських реалій.
Французький політолог Елен Блан в книзі «Родом із КГБ. Система Путіна», (вид. «Темпора», 2010 р., 358 ст., ціна 45 грн. на основі ґрунтовного аналізу, спираючись на численні документи й незаперечні факти, доводить, що російський мафіозний неототалітаризм, очолюваний КҐБ, особливо зміцнівши за правління Путіна, сьогодні становить реальну загрозу для країн Європи – адже нинішня Росія не зреклась колишньої совєтської мрії про панування над Європою.

У книзі британського журналіста Едварда Лукаса «Нова холодна війна. Як Кремль загрожує і Росії і Заходу» (Вид. «Темпора», 2009 р., ст. 486, ціна - 58 грн.)
наголошується, що Росія використовує в ролі зброї не лише спритну дипломатію, а й нафту та газ. Автор змушує читача міркувати над тим, що реально може протиставити Європа імперським амбіціям Росії, щоб зберегти свої демократичні цінності і чи достатньою мірою європейський світ усвідомлює небезпеку нової «холодної війни»? Вступне слово до українського видання написане відомим європейським істориком, автором «Історії Європи» Норманом Дейвісом.

Польська журналістка Кристина Курчаб-Редліх, в книзі «Головою в мур Кремля» (Вид. «Темпора», 2010 р., ст. 439, ціна – 48 грн.) розповідає про останні дні СРСР та сучасну Росію: про жінок та чоловіків, про алкоголь і кохання по-російські, про «Велику Росію» і про те, хто і чому торгував війною в Чечні. Книжка розкриває таємниці підготовки найрезонансніших терактів (Дубровка, Бєслан). Авторка шукає відповіді на запитання, «Ким насправді є пан Путін»? У 2005 році «Amnesty international», Гельсинська фундація та чеченська організація «Эхо войны» висунули її кандидатуру на Нобелівську премію миру.

Цю ж тему авторка продовжила у книзі «Пандрьошка» (Вид. «Темпора», 2010 р., ст. 311, ціна - 48 грн.). Вона намагається пізнати і зрозуміти Росію, однак усе більше переконується, що має справу зі скринькою Пандори, захованою в російській народній іграшці – матрьошці.
Екс-міністр закордонних справ Польщі Броніслав Геремек не приховує своїх вражень: «Книжка шокує, постійно надихає – через жагу до фактів, людей, місць. Книжка захоплива але страшна, — бо правдива. Таку книжку важко забути».

За книгу «Енциклопедія російської душі» (вид. «Ярославів вал», 2010 р. ст. 220, ціна - 47 грн.) російського письменника Віктора Єрофєєва намагалися притягти до суду. Безліч різноманітних «громадських» організацій висловили свій протест і обурення змістом книги, вимагаючи її заборони.
«Енциклопедія російської душі» – праця надто неформатна й смілива для підцензурної, авторитарної Росі. У своєму романі «Енциклопедія російської душі» Віктор Єрофєєв роздумує над складною природою Росії, при цьому аж ніяк не приховує те, що російські великодержавники ревно бережуть од людських очей за ширмою міфологізації.

Ігор Беркут, Роман Василишин «Брат». (вид. «Саммит-Книга», 2009 р., ст. 230, ціна 29 грн., мова рос.).
Автори озвучують сценарій гіпотетичних конфліктів, у тому числі і військових, у рамках протистояння Росія-НАТО і Україна-Росія. Чи не вперше робиться спроба глибокого геополітичного аналізу з використанням закритої інформації спецслужб у формі захоплюючого політичного детектива.

У тритомнику Володимира Білінського «Країна Моксель, або Московія». (вид. імені Олени Теліги», 2010 р., ст. 1013, ціна – 198 грн.) подано правдиву історію формування етносу русскіх і справжню, несфальсифіковану історію Російської імперії.
«У кривавому болоті московського рабства, а не в суворій славі норманської доби стоїть колиска Росії. Змінивши імена та дати, побачимо, що політика Івана ІІІ і політика теперішньої московської імперії є не просто схожими, а й тотожними…
Політика Росії – незмінна. Російські методи і тактика змінювалися і змінюватимуться, але провідна зірка російської політики – підкорити світ і правити в ньому – є й буде незмінною».
Карл Маркс

Книгу Астольфа де Кюстіна «Правда про Росію: Подорожній щоденник» (вид. « Ярославів Вал», 2009 р., 244 ст., ціна - 42 грн) вперше було видано 1843 року в Парижі й відразу ж заборонено в Росії. Книга Кюстіна є потужним подразником для російських псевдопатріотів, які вважають, що чужинець завдав їхньому народові національної образи.
«Без сумніву - це найцікавіша і найрозумніша книга, написана чужинцем про Росію. Він судить занадто гостро, але здебільшого справедливо... і це страшне суспільство і ця країна – Росія».
Олександр Герцен.

В історичному дослідженні Миколи Горбаня «Слово й діло государеве» (вид. «Ярославів Вал», 2009 р., 240 ст. , ціна – 42 грн.) висвітлюється діяльність прообразу НКВД-КГБ-ФСБ жахливої Таємної Канцелярії, що діяла в Росії у 18 ст. Що ж таке Таємна Канцелярія, що вона робила, чому її так боялись, які стосунки мала до України – на ці та інші питання дає відповідь книга, видана 1930 року, а потім надовго заборонена. Ця книга – своєрідний оберіг проти підступу, зради, смертельної загрози.
Книги можна придбати у Чернігові за адресою: вул. Шевченка, 9, КМЦ «Інтермеццо».
т. (0462) 973-628

Додатки: 9285684.jpg (80.6 Kb) · 0188115.jpg (106.3 Kb) · 3589253.jpg (47.0 Kb) · 2439618.jpg (35.4 Kb) · 2694083.jpg (62.6 Kb) · 9476395.jpg (27.5 Kb) · 5390407.jpg (82.4 Kb) · 9924878.jpg (34.1 Kb) · 6145911.jpg (78.8 Kb)


Спудей
 
Форум "Сіверщини" » Сіверщина для Вас » КМЦ "ІНТЕРМЕЦЦО" » До Росії, з любов’ю. Майже Бондіана
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: