реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь, Спудей  
Форум "Сіверщини" » Сіверщина для Вас » КМЦ "ІНТЕРМЕЦЦО" » Liouba Lorr'Intermezzo
Liouba Lorr'Intermezzo
СпудейДата: Четвер, 04-Бер-10, 22:23 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
На гостей із французької «Association Liouba Lorr'Ukraine», яка базується у Лотарингії, так вплинула атмосфера КМЦ «Інтермеццо», що розпрощавшись, забули рукавички, шапочки, фотоапарат і навіть придбані книжки.
Мета їх перебування у Чернігові – міжкультурний обмін між Францією та Україною.
Цього разу до Чернігова завітав керівник асоціації Daniel Beddelem та три подружні пари. За сприяння асоціації щорічно більше 40 дітей з Чернігівської та Київської області відпочивають у французьких сім’ях. Це наприклад, молоді художники, які беруть участь у казковому шоу «Посмішки УКРАЇНИ», що відбувається кожного літа у великих містах на сході Франції. Натомість у французів виникло бажання пізнати український побут, культуру, традиції, проживаючи безпосередньо в українських сім’ях.
- «Асоціація була заснована у вересні 1999 року, - розповів месьє Даніель , - ми хочемо, співпрацювати зі школами мистецтв і культурних центрів України. Протягом трьох років ми встановили партнерські відносини з кількома школами у Чернігівській області.
Асоціація Люби Lorr'Ukraine базує свої справи на основі принципу взаємного обміну, а не надання подачок.
Сприяючи обміну знаннями між українським та французькими сім'ями, асоціація Lorr'Ukraine заохочує дітей, які прагнуть вивчити мову Мольєра – щорічно близько двадцяти дітей навчаються за кордоном».
Перед тим, як завітати, до КМЦ «Інтермеццо», гості із Франції подарували дитячі іграшки маленьким пацієнтам Чернігівського радіологічного центру.
Не залишили представників Лотарінгії КМЦ «Інтермеццо» без подарунків. Окрім придбаних альбомів, до речі французькою мовою, що розповідають про історію,культуру, побут, природу України, які вони повезуть на згадку до себе на Батьківщину, всі гості без винятку отримали листівки із краєвидами Чернігова.
До речі, декілька місяців тому КМЦ «Інтермеццо» відвідав наймолодший учасник асоціації Liouba Lorr'Ukraine месьє Лоран Бедделем, син однієї з подружніх пар. (Дивись http://intermezzone.livejournal.com/3986.html#cutid1 ).
І взагалі, приємно відзначити, що французька присутність у КМЦ «Інтермеццо» набуває ознак сталої традиції. І всі без виключення відзначають атмосферу доброти, щирості ставлення до гостей, що панує у закладі. А європейці до цього особливо чутливі.
Наприклад, нещодавно гостем був месьє Жан-П’єр (Іван) Пастернак – керівник Спілки Української Молоді Франції. (Дивись http://siver.com.ua/news/2010-02-16-3736 ).
Також постійним відвідувачем мистецької галереї «Круті Сходи», а віднедавна і КМЦ «Інтермеццо» став месьє Philippe Casse, який працює вже понад 9 років на Чорнобильській станції.
- « Мені подобається ваша культура, ваша країна, - зізнався месьє Філіпп, - подобається ваш менталітет. Ви живете органічно з природою, так як жили у Франції років 60-70 тому – більш природно, харчуєтеся переважно натуральними продуктами, ближче до землі. Ви маєте це цінувати і робити все можливе, щоб зберегти цю гармонію».
Месьє Філіпп, який вже має цілу колекцію художніх виробів із дерева від «Крутих Сходів», відчув живе дерево стільниць, і підкреслив, що все, що натуральне – естетичне і гармонійне.
- Професійна робота! - такими словами оцінив месьє Філіпп Кассе меблі в «Інтермеццо».
Приємно це було почути, адже, як виявилося, його батько був відомим у містечку Труа меблярем і реставратором.
До речі, щодо гармонії з матінкою-Землею. Нещодавно КМЦ «Інтермеццо» відвідав і месьє Ludovik Beaussіre, фермер, який разом з українськими партнерами втілює у Чернігівській області проект органічного землеробства. А відвідавши центр і поспілкувавшись, захопилися ідеєю «зеленого туризму». Під час наступного візиту збираються конкретизувати свої наміри.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»




До нових зустрічей на гостинній Чернігівщині!
Додатки: 3015917.jpeg (29.3 Kb) · 3712604.jpeg (39.5 Kb) · 1470406.jpeg (38.0 Kb) · 3983366.jpeg (49.0 Kb)


Спудей
 
Форум "Сіверщини" » Сіверщина для Вас » КМЦ "ІНТЕРМЕЦЦО" » Liouba Lorr'Intermezzo
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: