реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Порадник » Добра Книга » Порада провінційному журналісту
Порада провінційному журналісту
StanislavДата: Четвер, 09-Груд-10, 09:00 | Повідомлення # 1
Група: Видалені





Ви написали про проблеми з фінансуванням газети.... У мене є ідея нової технології для провінційних журналістів, вам вирішувати наскільки вона підходить.

1. Перевага провінційного журналіста це доступ до позаполітичного, дуже глибинно соціального матеріалу. Коли на соціальну тематику пише київський журналіст, то він зазвичай слідкує agenda - т зв "порядку денному" і в усьому світі його точка зору, нехай би який він не був просунутий виглядає лише як точка зору гоавця команди. В той час, коли на соціальну тему пише провінційний журналіст це скоріше "погляд зсередини". Тобто довіра до слова провінйційного журналіста у світі досить висока.

2. Безперечна проблема провінційного журналста це вихід в рейтингові медіа, розкрутка. Ви маєте досить гарно зроблений веб сайт, поздоровляю. Але цього для успіху мало. Перейду відразу до порад...

3. Існує точка зору, що текст для сторвення новини це сьогодні лише допоміжний формат. Якщо хочете створити новину (а це завдання №1 журналіста, чи не так?) потрібно писати відео. Так, так, просте любительське відео викладене на YouTube це иісточок до створення національної або міжнародної новини. Мова про відео у стилі "свідка події". І вже до відео докладати розгоргутий текстовий репортаж з усіма поясненнями і аргументами.

4. На першій сторінці зараз висить стаття по проблеми у освітянина пана Кирилюка. Він переконаний. що це із за його політичні переконання. Цілком можливо, що це саме так, позаяк ніякої цивілізованості від очікувати не доводиться. Але текстове інтервю цього не досить для створення резонансу. Набагато сильніше було б записати любительське відео, відразу в дверях, коли до нього приїхала чергова перевірка. Вже до цього інтервю текст, аналітиак.

5. Доречі, пан Кирилюк володіє англійською, чи не так? Візьміть його в свою команду. додавайте до своїх відео сюжетів, навіть для традиційних текстів короткий опис англійською. Нехай це індексується по ключовим словам пошуковиками в Мережі і ваш матеріал стане набагато доступнішим.

Головна думка в тому, що потрібні нові технології для виводу своїх новин на належний рівень. Найвідоміші кити журналістикаи (напр. пан Мердок) говорять, що у журналістів зараз немає іншого виходу, як засвоювати Web 2 технології комунікацій. Відомий російський журналіст Шендерович додає про необзідність засвоювати відео формат не лише журналістам, а й правозахисникам, регіональним активістам.

 
ВасильДата: П'ятниця, 31-Груд-10, 08:32 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Дякую, пане Станіславе! Будемо працювати!
 
Форум "Сіверщини" » Порадник » Добра Книга » Порада провінційному журналісту
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: