Всем кто любит эти японские волшебные цилиндрики
рецепт тофу-суши с зеленым горошком и морковью
Для приготовления 8 порций тофу-суши с зеленым горошком и морковью необходимо 4 печеных лепешки тофу (абура-аге) несколько раз раскатать скалкой, надрезать вдоль и каждую из половинок осторожно растянуть в стороны до образования «кармана».
Далее в горшке доводят до кипения 200 мл бульона из птицы с 3 ст.л. соевого соуса, 4 ст.л. сахара и 3 ст.л. мирина. Лепешки опускают в бульон и варят, до полного выкипания жидкости. Затем остужают на тарелке. Четыре сырых гриба шии-таке (отличненько пододят и белые) очищают бумажным полотенцем, удаляют ножки, мелко нарезают.
Воду с остатками соевого соуса, сахара, мирина, и 1 ст.л. саке необходимо вскипятить. В раствор добавляют грибы, 1 небольшую морковь и 2 ст.л. зеленого горошка (замороженного), и кипятят в течение 4 м.
Из смеси овощей с 150 г. заранее приготовленого риса для суши делают 8 шариков. Тофу промокают посредством легких прикосновений к ним салфеткой. В каждый из шариков вкладывают зубчик чеснока.
- рецепт от шеф-повара суши-ресторана "Урамаки" http://www.uramaki.com.ua (Харьков)Додано (17-Груд-12, 12:50)
---------------------------------------------
у перекладі:
Всім хто любить дуже сильно ці японські смачні чарівні циліндрики
рецепт тофу-суші з зеленим горошком і морквою
Для приготування 8 порцій тофу-суші з зеленим горошком і морквою необхідно 4 печених коржі тофу (абура-аги) кілька разів розкотити качалкою, надрізати вздовж і кожну з половинок обережно розтягнути в сторони до утворення «кишені».
Далі в горщику доводять до кипіння 200 мл бульйону з птиці з 3 ст.л. соєвого соусу, 4 ст.л. цукру і 3 ст.л. Міріна. Коржі опускають в бульйон і варять, до повного википання рідини. Потім остуджують на тарілці. Чотири сирих гриба шіі-таке (отлічненько пододят і білі) очищають паперовим рушником, видаляють ніжки, дрібно нарізають.
Воду із залишками соєвого соусу, цукру, Мирина, і 1 ст.л. саке необхідно закип'ятити. У розчин додають гриби, 1 невелику моркву і 2 ст.л. зеленого горошку (замороженого), і кип'ятять протягом 4 м.
З суміші овочів з 150 р. заздалегідь приготування рису для суші роблять 8 кульок. Тофу промокають допомогою легких дотиків до них серветкою. У кожний з кульок вкладають зубчик часнику.
- Рецепт від шеф-кухаря суші-ресторану "Урамакі" http://www.uramaki.com.ua (Харків)