реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Порадник » Поради. Рекомендації » МОБІЛЬНІ ТЕЛЕФОНИ: ЇХ ШКІДЛИВИЙ ВПЛИВ ТА ЯК ЙОГО ЗМЕНШИТи
МОБІЛЬНІ ТЕЛЕФОНИ: ЇХ ШКІДЛИВИЙ ВПЛИВ ТА ЯК ЙОГО ЗМЕНШИТи
ВасильДата: Неділя, 05-Квіт-09, 18:35 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
МОБІЛЬНИЙ ТЕЛЕФОН — ДЖЕРЕЛО ПОСТІЙНОГО ПОТУЖНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ
Річ у тім, що мобільний телефон — це джерело постійного надвисокочастотного випромінювання, за допомогою якого і здійснюється зв’язок. Це випромінювання пригнічує тонкі електромагнітні імпульси клітин живих організмів. Найнебезпечнішою частиною мобільників є антена, саме вона продукує хвилі надвисоких частот. Вони шкідливі тим, що нагрівають організм «зсередини» на клітинному рівні. Особливо від цього потерпають ті частини тіла, які не омиваються кров’ю, а відтак залишаються поза системою терморегуляції організму. Зокрема, кришталик ока. Від внутрішнього перегрівання він руйнується і мутніє. Це проявляється різзю в очах і шумом у голові. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, користування мобільним телефоном понад 1 годину на день помітно погіршує зір та слух.
Мозок людини, на щастя, захищенний черепною коробкою і добре постачається кров’ю, тому перегрівання йому не загрожує. Але… вчені застерігають від інших імовірних небезпек. Зокрема, під впливом потужних електромагнітних хвиль мобільного телефону може відбутися збій у продукуванні його (мозку) власних електроімпульсів, через які він керує роботою організму. Кілька років тому в мюнхенській клініці «Гросхадерн» за допомогою спеціального тестування довели, що постійні сигнали мобільних апаратів змінюють електроімпульси головного мозку. Медики запропонували учасникам експерименту провести тривалі переговори телефоном. До їхніх голів приєднали електроди, які записували імпульси мозку під час розмови. З’ясувалося, що у двох третин піддослідних енцефалограма засвідчила підвищену активність мозку. Річ у тім, що, прикладаючи телефон до вуха, людина опромінює себе з потужністю 25 000 міліват/см2, тоді як максимально допустима є значно меншою — 10 міліват/см2. Організм людини ж працює зі значно меншою потужністю — 0,001 міліват/см2.

ЛІКАРІ Б’ЮТЬ НА СПОЛОХ
Японські медики висунули припущення, що випромінювання мобільників може пробудити антигени, які спричинюють алергійні реакції. Особливо це стосується людей, схильних до алергії. Шведські вчені після проведення досліджень людей, які користуються мобільним телефоном понад 10 років, дійшли висновку, що в них у 4 рази вищий ризик виникнення пухлин вуха. Угорські ж учені стверджують, що мобільники мають негативний вплив на якість сперми, знижуючи її втричі. Це стосується не лише тих чоловіків, які багато розмовляють телефоном, а й тих, які просто носять мобільник у кишені брюк чи на поясі.
Невтішними висновками закінчилися й 4-річні дослідження 12 наукових колективів з 7 європейських країн. У лабораторних умовах вивчали наслідки дії на тварин і людей електромагнітних полів, подібних до тих, які генерують сотові телефони. Вони зафіксували ріст генних мутацій, до того ж в такому обсязі, з яким сама клітина не могла впоратися.
Треба врахувати і те, що постійні розмови телефоном спричинюють також перенапруження м’язів, запалення сухожиль, зміщення хребців. Адже тіло перебуває в неприродному для нього положенні, фіксуючи трубку біля вуха.
Проте не всі однаково сприймають випромінювання від мобільних телефонів. Є підвищена, знижена і середня радіочутливість. Більшість людей — до 80%, належать до середньої групи. Решта або до підвищеної або до зниженої чутливості. Люди зі зниженою радіочутливістю можуть жодним чином не реагувати на потужне випромінювання, тоді як з підвищеною — відчути втому й головокружіння вже після однієї телефонної розмови.

ОБЕРЕЖНО: ДІТИ
Англійські вчені рекомендують батькам у жодному разі не купувати мобільних телефонів дітям, молодшим за 8 років. А в старших — суворо регламентувати кількість розмов. Керівник програми «Мобільні телекомунікації і медичні дослідження», яка досліджує вплив мобільних телефонів на людський організм, відверто заявила: «Я абсолютно точно можу сказати, що не хотіла б, аби мої внуки користувалися мобільним телефоном частіше, ніж це справді потрібно».
Міністерство охорони Росії є ще радикальнішим у цьому питанні: не рекомендує використовувати мобільні телефони до 18 років.
Але реалії такі, що сучасні діти «активно користуються мобільниками, і не лише для розмов з батьками. Вони годинами можуть переписуватися SMS-повідомленнями, а також грати в різноманітні ігри, записані на їхніх мобільних телефонах, слухати музику (адже сучасні мобільні апарати «нашпиговані» радіоприймачами, плеєрами тощо).

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО КОРИСТУВАННЯ МОБІЛЬНИМ ТЕЛЕФОНОМ

Звичайно, навіть припустити, що мобільні телефони заборонять, було б утопією. Адже вони роблять життя людини комфортним та інформативно насиченим. Батьки завжди можуть зв’язатися зі своїми дітьми, щоб проконтролювати їхнє місцеперебування, бізнесмени швидко розв’язують невідкладні справи, незважаючи на віддаленість відстані їх перебування тощо. Тому питання сьогодні полягає не в тому, щоб позбутися мобільників, а щоб максимально захиститися від їхнього негативного впливу. Ось що радять з цього приводу фізики та медики:
Якщо вам доводиться багато спілкуватися мобільним телефоном, не тримайте його постійно біля вуха. Купіть собі навушники. Це частково зменшить вплив надпотужного випромінювання.
Майте на увазі, що не всі апарати мобільних телефонів мають однакове за силою випромінювання: одні більше, другі — менше. Тому, купуючи телефон, обов’язково попросіть показати копію сертифіката на обрану вами модель, де буде зазначено, що вона відповідає вимогам стандарту FCC. А це означає, що не перевищує і так високі показники випромінювання.
Обираючи оператора зв’язку, віддайте перевагу тому, який має найрозгалуженішу мережу ретрансляторів. Бо що більше телефон напружується в пошуках базової станції (щоб здійснити зв’язок), то більшою стає випромінювана ним доза електромагнітних хвиль.
Не обирайте маленькі моделі мобільних телефонів, вони мають потужніше випромінювання порівняно з більшими.
Багато хто любить розмовляти мобільним у маршрутних таксі та в машинах, щоб розважитися в дорозі. Не варто робити цього. Бо випромінювання мобільника відбиваються від металевого корпусу машини, збільшуючи потужність у кілька разів. До речі, окуляри в металевій оправі з цих само міркувань також краще знімати під час розмови.
Набравши потрібний номер, не притискайте відразу телефон до вуха — саме під час з’єднання відбувається найпотужніше випромінювання. Тому стежте за процесом виклику, дивлячись на екран мобільника, і лише після того, як з’єднання відбулося, підносьте його до вуха.
Тримайте телефон не ближче 2 м від ліжка, щоб віддалити себе від випромінюваного ним поля.
Якщо на екрані вашого мобільника кількість «антенок» зменшилася, це означає що ви потрапили в зону слабкої дії сигналу. Таке трапляється в приміщеннях вокзалів, аеропортів, метро, в підвалах. Намагайтеся уникати користування мобільним телефоном у таких умовах, бо інтенсивність його електромагнітного випромінювання збільшується в кілька разів.
Намагайтеся не розмовляти довше трьох хвилин. Між розмовами робіть перерви не менш як на 15 хвилин. Стежте, щоб загальна кількість розмов за добу не перевищувала однієї години.

____________________________________________

 
ravanrajДата: Неділя, 09-Чер-13, 07:58 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Lenovo A600E є одна і тільки кращий телефон для мене. Він має все необхідне в одній платформи в цьому апараті. Це дешевий, хороший, приємний зовнішній вигляд і сучасний телефон, я хотів би сказати, що це. Цей набір є двоядерний, Dual SIM 3G GPS і Bluetooth з Android OS 4.0, тому ви можете легко керувати ним. А також вона виглядає так добре. Це так швидко, і носити з собою. Всі новітні технології та пристрої мають підтримку цього телефону. Так що я завжди хочу порекомендувати Смартфон Lenovo A600E вам для вибору. На цьому форумі я не можу розділити всю інформацію про цей телефон, так що якщо ви хочете більше інформації про нього тільки один раз візиту на вищезгаданій сайті і дізнатися більше інформації про нього.
 
olga-olgaДата: П'ятниця, 08-Лип-16, 21:44 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
На наши городские власти подана петиция под названием *Оплачиваем бонусами услуги интернета-вы знали об этом???* http://e-dem.in.ua/chernihiv/Petition/View/422 ознакомьтесь-подпишите и всем расскажите. Время подписания ограничено.
 
aleksaДата: Четвер, 08-Вер-16, 12:49 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Мне кажется что из всего что есть мобильные телефоны представляют не самую большую опасность. Именно поэтому нужно обращать внимание на более глобальнве проблемы smile
 
diaanДата: П'ятниця, 20-Січ-17, 06:33 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Сейчас есть очень много хороших смартфонов , сама недавно себе взяла Леново , одни только положительные моменты , не глючит , камера отменная , реально скоростной . Да и по цене вышло совсем недорого , для этот здесь http://technoportal.ua/mobile.html мониторила цены , если так искать то есть большая вероятность того , что получится сэкономить .
 
maksimushkaДата: Неділя, 12-Лют-17, 01:21 | Повідомлення # 6
Група: Читач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Говорят какие-то пластині под батареи есть
 
gannikДата: Понеділок, 26-Бер-18, 18:13 | Повідомлення # 7
Група: Читач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Спасибо за такую полезную информацию).
 
Katrina18Дата: П'ятниця, 09-Лис-18, 11:09 | Повідомлення # 8
Група: Читач
Повідомлень: 24
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Кое с чем действительно согласна, например вредят смартфоны деткам, портят зрение. К тому же сегодняшние смартфоны слишком уж навороченные, имеют множество не нужных функций. Все они работают на литых батареях - источник токсинов. Именно поэтому я заказала для своего сына простенький телефон здесь https://topgoods.com.ua/category/smartfony/1:433-zte/ И я спокойна, и сын доволен.
 
ДинараДата: П'ятниця, 15-Бер-19, 14:26 | Повідомлення # 9
Група: Читач
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Да ладно, всё зависит прежде всего от телефона которым вы пользуетесь. И если так говорить обо всём, то везде можно найти какой-то дурное влияние на здоровье человека. К тому же если рассматривать конкретно телефоны, то нужно признать что они нам значительно упрощают жизнь. Так что в этом как бы плюсов значительно больше чем минусов. Я вот недавно приобрёл себе телефон с их каталога https://ktc.ua , в котором присутствует NFC . И скажу вам честно, оплачивать свои покупки телефоном это очень удобная штука. Не нужно больше ковыряться в кармане в поиске кредитной карточки и вводить разнообразные пароли на терминале. Вещь удобная и с её недостатками я готова мирится.
 
SkyMollYДата: Неділя, 23-Чер-19, 02:30 | Повідомлення # 10
Група: Читач
Повідомлень: 58
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Может какие-то дешёвые телефоны и вредят, тем более смартфоны с низким разрешением и цветовой гаммой влияют негативно на зрение, но если у вас толковый телефон, хотя бы https://y.ua/noutbuki/xiaomi/c10258/f=1:592/, то вообще никаких последствий для здоровья быть не может.
 
OnduinДата: Неділя, 23-Чер-19, 09:40 | Повідомлення # 11
Група: Читач
Повідомлень: 9
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Спасибо
 
Frosya71Дата: Четвер, 04-Лип-19, 21:22 | Повідомлення # 12
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
а где можно купить пластик под батарею?
У меня мобильный телефон Vertex https://rozetka.com.ua/mobile-phones/c80003/producer=vertex/
 
Форум "Сіверщини" » Порадник » Поради. Рекомендації » МОБІЛЬНІ ТЕЛЕФОНИ: ЇХ ШКІДЛИВИЙ ВПЛИВ ТА ЯК ЙОГО ЗМЕНШИТи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: