реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум "Сіверщини" » Сіверщина для Вас » Наші автори » Сергій Кордик
Сергій Кордик
siverДата: Вівторок, 06-Лют-07, 10:52 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратор
Повідомлень: 31
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Сергій Кордик, оглядач з прав людини, підполковник міліції у відставці.
Родом з Городнянського району. У відставку пішов після викривальних публікацій про чернігівську (і не тільки) міліцію, яка за наказами кучмістів переслідували національно-демократичні сили у Чернігові. Так п.Сергій розповів як по всій Україні міліція збирала досьє на всіх людей з прізвищем ... Ющенко. А ми в "Сіверщині" тоді вмістили розповідь про діда й бабу Ющенків з Менського району, які сіно заготовляли -- це ж і на них міліція "копала"...
 
SerjДата: Вівторок, 02-Жов-07, 10:25 | Повідомлення # 2
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Друзі наші менші: до Всесвітнього дня захисту тварин

ЖИВОДЕРИ

Нормативно-правове регулювання захисту тварин від жорстокого поводження здійснюється законами України: «Про захист тварин від жорстокого поводження», "Про тваринний світ", "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про ветеринарну медицину", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про захист населення від інфекційних хвороб" та іншими нормативно-правовими актами, що прийняті відповідно до цих законів.
(Стаття 2 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»).

УБИВСТВО

Коли людина попадає в неприємну ситуацію, на допомогу до неї можуть прийти й адвокати, і судді, і прокурори, і міліціонери, а то й просто звичайні знайомі, друзі. А коли втрапляють в біду тварини, то, щонайменше, допомогти їм можуть хіба що діти, серця яких ще не успіли очерствіти.
Те, що трапилося вранці минулого четверга на зупинці громадського транспорту біля видавництва «Деснянська правда» в Чернігові, не могло не шокувати навіть зовсім збайдужілу душу.
Обабіч зупинки кружляло біля восьми собак, раптом біля них зупинилася вантажівка. Не виходячи з автомашини, чоловік стрельнув зі спеціального мушкета в собачу зграю і поїхав собі на цьому ж автомобілі далі. І треба ж так – серед різномастої тваринної публіки він поцілив саме в породисту собаку – боксера. За хвилину собака підкосився на асфальт, почав битися в сильних конвульсіях. Інші собаки, почали кружляти нього та із завиванням лаяти. До цієї зграї миттю збігалися інші пси, і десь через хвилин чотири їх було вже приблизно біля 15-ти. Одні продовжували кружляти біля лежачого боксера, лапи і тіло якого ще смикалися, а інші чомусь (звідкіля нам, людям, про те знати?) почали робити дивні рухи, ніби намагалися чи то відтягти кудись свого «побратима», чи вкусити – невідомо. Бо звідкілясь взялася вівчарка, що, найвірогідніше, втекла від свого господаря, і ніяк не давала іншим собацюрам підходити близько до лежачого цуцика. Вона їх так активно відганяла, лаючи на інших собак, що невідомо чому кидалися на нього. А потім (це помітили, навіть, і здивувалися перехожі, які поспішали на роботу, але затрималися на мить), ця чорна вівчарка висмикнула отой здоровенний шприц з червоним наконечником з шиї лежачого боксера. Але ефект від паралізуючої дії введеного препарату досягав свого апогею.
А на зупинці громадського транспорту біля видавництва «Деснянська правда», де саме все це відбувалося, стовпилися і жахалися від побаченого люди.
Одна літня тітонька закрила очі малюкові (мабуть, бабуся дитини), аби він не бачив цього страхіття. А інша літня жіночка ще більше жахалася і шарахкалася з одного боку до іншого, бо не знала що вдіяти. «Ах які безсовісні: дворових собак не чіпають, а породистих…», - кинула вона у натовп кілька слів.
А за кілька хвилин під`їхала до отого місця, де кружали собаки, «небезпечна» машина, з якої «пасажир» стрельнув … так, так, саме у вівчарку. Чоловік з автомашини спокійно, зовсім не поспішаючи, вийшов зі свого авто, відкрив борт і швиргнув за ноги ще дихаюче, але вже без видимих конвульсій, пса. Тим часом нашпигована отруйним зіллям вівчарка кружляла собі по тротуару, потім вискочила на проїжджу частину дороги й знесилено впала. Було чітко видно, як судороги зводили її тіло, страшенно смикались кінцівки, у стражденних муках сили покидали собаче життя… Молодий чоловік кинув і цього пса в кузов автомашини (навіть мішок картоплі і то так не кидають), а решту собак просто розігнав, махаючи палицею.

«Я не боюся собак, а боюся людей»

- Наша вівчарка Бара аж ніяк не була схожа на бродячу собаку, - розповідає студентка одного з місцевих учбових закладів Чернігова Гавриліна Марина. - Вона була дуже доглянута, у світло-яскравому нашийнику, але одного разу, на початку вересня, десь о дев’ятій ранку, вибігла на подвір`я, і треба ж таке статися, що в той час проїжджала ота страшна машина, у якій сидять теж страшні люди. І одразу умертвили її. А коли сусідка нам вже сказала, що таке трапилося, то ми кинулися шукати свою Бару, але, як з`ясувалося, вже було пізно – вона лежала мертвою у ямі в Масанах. І це не пройшло більше двох годин з моменту зробленого в собаку пострілу.
- А на днях біля двадцятої школи, на очах у школярів, особи з контори по відловлюванню тварин біля 15 пострілів зробили, аби нейтралізувати собак, - долучається до нашої розмови рідна сестра Марини Інна. – І хоча є тут моральна точка зору, бо як можна виховувати у дітей нормальне ставлення до тварин, коли на очах такі дії робляться, є ще і небезпека для життя самих школярів. Бо ці смертоносні голки, що летять, можуть бути віднесені вітром і потрапити в когось із дітей. А там же ще й дитячий садочок поруч зі школою. Уявляєте, які наслідки могли би бути? Я розумію, що їм треба план виконувати, але ж не такими способами… Хай тим людям, які так знущаються над собаками, буде так само, як і їх жертвам.
- Ми зверталися з листом до міського голови О.Соколова, - продовжує далі ділитися наболілим Марина, - але поки що жодної реакції з боку влади… Усі люди різні: хто любить собак, а хто – ні, але повинно бути до усього гуманне відношення. Ми ж ідемо до Європи?
- В жодному законі ви не знайдете норми про те, що навіть бродячих собак треба вбивати, - ділиться своїми пережитими враженнями керівник громадської організації у Чернігові «Центр захисту тварин» Лена Столярова. – Дозволяється тільки відловлювати собак, які бігають без нашийників і без господаря і при обов`язковій відсутності сторонніх осіб. Про це записано у відповідному законі. А в нас, навпаки, ніби знущання якесь над усіма, спокійно такі жахи здійснюються і на очах громадськості. Ось подивіться в закон (зачитує) : «Такі заходи повинні здійснюватися з 5-ої до 7-ої години уранці й увечері після 20-ої години, влітку - з 22-ої години». То скажіть, чому порушуються усі ці юридичні норми?
- А коли по Інтернету ми зв`язалися зі спілкою захисту тварин при Королеві Англії, - доповнює Лена Столярова, - то їх охватив шок від побачених фотоматеріалів і вони не вірили нам, що сьогодні таке може бути і не десь там, а в Україні. Вони пообіцяли приїхати в грудні й побачити на власні очі таке знущання над тваринами. У таке не вірять і представники з подібних організацій зі Швеції і теж виявили самі бажання завітати в Чернігів, аби переконатися у такій жахливій ситуації… Останнім часом я помітила, що перестала боятися усяких собак, натомість, стала боятися людей.
Кургак Лариса Миколаївна, мешканка Чернігова, зі своєю донькою теж була свідком цієї, останньої, трагедії з убивства собак. Вона розповідає, що вони вдвох не знаходили собі місця увесь день. А вранці наступного дня Лариса Кургак зателефонувала по «02» до міліції. Там черговий теж обурився на такі дії «мисливців» за тваринами і сказав, що це все незаконно, і, поспівчувавши, порадив, що наступного разу, якщо таке буде десь, то слід негайно дзвонити до міліції, аби працівники змогли оперативно виїхати на місце події і розібратися що й до чого. Все це виглядає доволі дивно, бо якраз в той час мимо цього жахливого дійства проїжджала міліцейська автомашина…
- А мій колишній однокласник працює на цій собачій бойні, - розповідає одна дівчина, яка не захотіла представитися, - і коли я кажу Ромі (так звати цього хлопця), як ти можеш там працювати, то він сміється і відповідає, що я отримую від цього задоволення.
Як стало відомо, сьогодні підприємство, яке займається відловом собак, застосовує препарат «Дітілін». Ось як про ці «ліки» говорить лікар Чернігівської міської лікарні державної ветеринарної медицини Змієвська Ірина Володимирівна:
- Принцип умертвіння тварин полягає в тому, що при введенні до організму цього препарату, відбувається процес розслаблення міжреберних м'язів і діафрагми. Тварина така поступово задихається. Відбувається дуже й дуже болісна смерть тварини. А тому необхідно, аби введення такого препарату, як «Дітілін», вводився одночасно при знеболюючому глибокому наркотичному засобі… Є деякі інші снодійні препарати, при яких тварина безболісно засинає, і, якщо ввести значну дозу, коли це необхідно, вона просто не прокидається. Але чому це все не застосовується, я не знаю…

Евтаназія, біостерилізація і юридичні норми

При підготовці цього матеріалу я зрозумів, що відлов і регуляція тварин, це проблема міської влади, а не лише керівництва підприємства КАТП-2528, що займається, в основному, вивозом сміття. Якщо ніхто не буде у місті займатися бродячими собаками, то це може призвести до трагічних випадків. А тому, безумовно, слід підходити до цієї проблеми комплексно, з урахуванням усіх особливостей і нез`ясованих питань. У зв`язку із цим, аби публікація не мала однобокого характеру у висвітленні цієї проблематики, я намагався поспілкуватися з керівництвом спеціального підрозділу, до відання якого відноситься саме відловлювання тварин. Але чомусь із самого початку якась незрозуміла агресивність посипалась на мене, та ще й з попередженням. «А я можу подати ще й на вас до суду за публікацію, якщо мені щось не сподобається», - вимовив мені під час розмови один з керівників цієї установи. Цікаво, що при зверненні до цього начальника я хотів, щоб люди змогли прочитати офіційну думку представника підприємства, яке займається відловом тварин. Адже усі розуміють, що відловлювати бродячих тварин треба, але механізм цих заходів повинен бути зовсім інший. Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» ЗАБОРОНЯЄ жорстоко поводитися з тваринами, НЕДОПУСКАЄ страждань і загибелі тварин унаслідок негуманного поводження з ними, ЗАХИЩАЄ їх природні права. До того ж цей закон, як зазначено в ньому, укріплює моральність й гуманність у суспільстві.
Коли бачиш і аналізуєш сьогоднішню ситуацію, що склалася у нашому місті, то складається враження, що Чернігівська влада, накинувши усю відповідальність на зазначене підприємство, намагається якось усунутися від назрілих проблем. Виходить, що підприємство КАТП-2528, не маючи необхідних коштів, дійсно порушує кілька суттєвих нормативних приписів. Серед них: займається відловом тварин у заборонений для цього час і у недозволених місцях, відсутній карантинний майданчик, де тварини могли б утримуватися тимчасово в разі їх вилову та ізоляції. А головне – вдається до негуманних методів умертвіння тварин, що включає їх передсмертні страждання, не застосовуються знеболюючі засоби, що запобігають відчуттю тваринами болю і страху.
Місцева влада повинна все ж таки вжити заходів щодо виконання вимог Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», який передбачає вдаватися до таких дій, як біостерилізація (позбавлення тварини хірургічним шляхом здатності до відтворення потомства (репродуктивної здатності), облаштування карантинного майданчику, притулку для тварин.
А тим часом
Розмовляючи з деякими мешканцями міста, я зрозумів, що багато серед них є й такі, що при найпершій ліпшій нагоді сигналізують у відділ з відлову собак. Живуть такі люди, на жаль, поруч з нами, але через злість на усе оточуюче, вони не можуть визнавати статус собак і свою лють випалюють на тих людей, котрі дружать з тваринами. Здебільшого це зачерствілі душею люди, які, можливо, через життєві негаразди мають такі принципи. І коли десь вони бачать як ще одна жертва попадає до тенет вловлювачів, вони знаходять у цьому втіху, на жаль…
2 жовтня приблизно о 19-їй годині 15 хвилин телеканал СТБ планує транслювати півторагодинний фільм «Сучі діти» про те, як місцева влада через своє підприємство відноситься до відловлювання собак у Чернігові.
… А в районі Масанів обласного центру, біля відомого усім сміттєзвалища, щойно вирито трьохглибинні траншеї для нового поповнення менших друзів наших…

Сергій Кордик,
оглядач з прав…людини

 
athenaДата: Вівторок, 29-Вер-09, 08:50 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
щире спасибі автору публікації С. Кордику та шановній редакції! якби було побільше таких репортерів respect
 
pisatelДата: Субота, 04-Січ-14, 23:28 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Весела и Щастлива Нова Година! Михаил Вашкевич-Беларус; С най-искрени благопожелания за здраве, сили и ползотворни дела през новата година! Нека в дните й да ви съпътстват дни на радост с усмивки и веселие, любов и много истински неща! Безценен дар е всеки ден, изпълниш ли го с мир и топлина, Дарявай и бъди благословен с искри на нова светлина! И нека Коледният дух светът ни в чудо претворява та обичта и добротата годината да озарява! Не оставайте само с едно желание за тази нова година. Пожелайте си да ви се случи всичко, което искате и отгоре. Честит Ден на скритите подаръци! Прегледайте в шкафа и под леглото. Успешен лов и до утре! Бъдни Вечер е време за чудеса! Чудеса като отново да ви се падне късмета от питката или да ви стане място за ошава. Весела Коледа! Каквото било, било. Намерете спокойствие и любов и през Новата година. Много здраве и късмет на цялото семейство! Нека Новата година, здраве Ви дари за трима. Радост, щастие желаем и за грешките се каем. www.ksdnb1.narod.ru , [email protected] Скъпи колеги и приятели, На Коледа чудесата се случват, стига да ги пожелаете! Имайте надежда, вярвайте в доброто и не забравяйте да мечтаете! Нека чудесата оживеят за вас в магията на празника! Весела Коледа и щастлива, светла и здрава 2014 година! 

Help contact, Michail Vashkevich-Belarus; www.ksdnb1.narod.ru
 
KarassДата: Неділя, 26-Січ-20, 22:01 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Добрый вечер дорогие друзья , если вам нужны деньги и вы не знаете где быстро заработать? Тогда вам поможет этот сайт [url=https://vulkan-russiaprestige.com/card-games/]игровые карточные игры[/url]

Додано (26-Січ-20, 22:02)
---------------------------------------------
Добрый вечер дорогие друзья , если вам нужны деньги и вы не знаете где быстро заработать? Тогда вам поможет этот сайт <a href="https://vulkan-russiaprestige.com/card-games//">игровые карточные игры</a>

 
nastya1Дата: Понеділок, 24-Лют-20, 11:23 | Повідомлення # 6
Група: Читач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
очень интересно класс
 
kettimak70Дата: Субота, 18-Квіт-20, 00:35 | Повідомлення # 7
Група: Читач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Интересный пост
 
Evgenuu10Дата: Вівторок, 21-Квіт-20, 19:54 | Повідомлення # 8
Група: Читач
Повідомлень: 9
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
В наше время над животными занадтно сильно издеваются, и это не нормально.
 
Форум "Сіверщини" » Сіверщина для Вас » Наші автори » Сергій Кордик
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: