реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Традиції різних країн: які закуски до пива популярні у світі

Одним з найпопулярніших напоїв є пиво. Цей пінний напій заслужив любов споживачів завдяки великій кількості різних сортів й багатогранності смаків та ароматів: від легких та фруктових ноток до темних та карамельних. Загалом пиво має тисячолітню історію та культуру. Цей напій часто вживають у компанії друзів та на різних заходах у всіх країнах світу. Напевне, вам цікаво дізнатись більше про те, які закуски до пива найкраще смакують у різних країнах світу? Пропонуємо дослідити це питання разом із нами.

Чому до пива подають закуски?

Закуски до пива — розповсюджена практика у різних країнах. По перше, вони доповнюють напій. Наприклад, солона закуска найкраще «вирівнює» солодкуватий смак пива Kronenbourg blanche.

Крім того, споживання закусок до пива сприяє створенню атмосфери для максимально практичної соціальної взаємодії. Таким чином ви можете зібрати за одним столом друзів, колег або близьких та насолодитись часом разом.

Варто враховувати, що закуски дозволяють зменшити вплив алкоголю на організм, оскільки сприяють уповільненню його вбирання в кров. Тому варто обов’язково звернути увагу на різноманітні смаколики. До речі, паб на Печерську пропонує в широкому асортименті горішки, в’ялені делікатеси, бургери, ковбаски та багато іншого.

Популярні закуски до пива у країнах Європи

В Італії найчастіше до пива подають антипасти — закуски перед основною стравою. Загалом італійці люблять пінний напій поєднувати із ковбасками, сиром, маринованими овочами або оливками. Така закуска найкраще пасує до світлих сортів пива. Не менш популярні й різні брускети — так звані «грінки».

Іспанцям більше до душі тапас. Така закуска може включати горішки, чипси, оливки, сир, хамон або крокети. Перевагою тапас є те, що вони чудово смакують з найрізноманітнішими сортами пива.

Німцям подобається поєднувати хмільний напій з м’ясними стравами. Ні для кого не секрет, що пиво чудово смакує з баварськими сосисками та шніцелем. Найкраще такі закуски поєднуються з пшеничним напоєм або келлербіром.

Австрійці надають перевагу шпику. Така закуска складається з тонких шматочків солоної або копченої свинини. Крім того, жителям Австрії смакує бретцель — печиво у формі вузлика, до якого подають різні соуси.

Чимало жителів європейських країн надає перевагу сирам в якості ідеальної закуски до пива. Це дійсно універсальне рішення, яке чудово поєднується з різними стилями хмільного напою.

А от в Англії зазвичай насолоджуються лише смаком пива. В цій країні не дуже розповсюджені різні закуски.

Які закуски популярні у Північній та Південній Америці?

В американській культурі є велика кількість різноманітних закусок, які чудово пасують до пива. В першу чергу, це крильця курки або реберця, які обсмажені у гострому соусі. Зазвичай додатково до них подається сирний або вершковий соус. Не менш чудово до пива смакує гостра страва з м’яса, томатів та спецій — чилі. Додатково страва може бути доповнена сиром та цибулею. Звичайно ж, до пива часто подають і бургери, які ідеально смакують до темних сортів.

Класичною закускою цих країн є чіпси та гуакамоле. Картопляні хрусткі шматочки подають разом з пюре з авокадо, лимонного соку та помідорів. Вони органічно доповнюють смак пива та збагачують його.

У країнах Південної Америки широкою популярністю в якості закуски до пива користуються тако — тортильї, всередині яких можуть бути найрізноманітніші начинки. До складу страви додають різні соуси та спеції, завдяки чому вона ідеально підходить для різних смакових уподобань. Хрустка текстура чудово пасує освіжаючому смаку пива.

Найкращі закуски до пива у країнах Азії

Японці люблять смакувати пінні напої разом з рисовими чіпсами, до складу яких нерідко додають водорості та креветки. Не менш популярна закуска карааге, до складу якої входить куряче філе в соєво-імбирному маринаді, яке обсмажується у фритюрі. Крім того, японцям до смаку едамаме — молоді соєві боби, приготовані на пару та посипані зверху сіллю. Найкраще така закуска поєднується зі світлими сортами пива.

Жителі Таїланду обожнюють різні страви з рису. Тому не дивно, що до пива вони також обирають пад тай — рисову локшина з овочами та сумішшю соусів. Крім того, до пінного напою можуть подавати різні хлібці, супи та тайські салати на кшталт сом тама.









Коментарі (0)
avatar