реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Звільнення Залужного: вогонь і дим

Ми не знаємо, що робиться в кабінетах на Банковій чи де там нині сидить вище керівництво, але чутка і реакція на неї симптоматичні.

Петро Порошенко: "Відставка Залужного, якщо це правда, — вистріл в десятку по національній єдності, необхідність якої розуміємо і ми, і наші партнери.
Єдність є і надалі можлива тільки навколо Збройних Сил. А їх уособленням став Валерій Залужний.
Подібне рішення не вмотивоване військово-стратегічними міркуваннями. Не проаналізовані ризики і загрози від його ухвалення. В його основі — емоції та ревнощі, якими не можна керуватися під час війни!
Я в Брюсселі. У наших партнерів шок від самих чуток. У москві ж захлинаються від радості…
Найкраще, що ще можна зробити — негайно спростувати чутки. Не підписувати указ, якщо є проєкт. Не оприлюднювати і порвати його, якщо підписаний.
Він не зробить Україну сильнішою. А наслідки його будуть надзвичайно негативними".

Одне із джерел УП в РНБО повідомило: "Його (Залужного - ред.) викликали і запропонували іншу посаду. Можливо послом кудись підеш. Він відмовився. Указу немає".

Про звільнення повідомили відомі політики Вікторія Сюмар, Борислав Береза, Юрій Бутусов, Володимир Омелян, Олексій Гончаренко та інші. Проте, побачивши реакцію суспільства, прес- секретар Президента Зеленського (виявляється, у нього є прес- секретар!) Сергій Нікіфоров заявив, що Залужного точно не звільнено.

Але чергова хвиля навколо ймовірного звільнення Залужного переконує, що це не російська інформаційно- психологічна операція. Точніше, якщо й російська - то пущена високопоставленими агентами.

Залужний - не Маннергейм, але, схоже, муляє багатьом. Особливо тим, для кого перемога України у вигляді розгрому Росії видається немислимою. А особливо якщо на чолі тої перемог буде українець.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:команда ЗЕ, ЗСУ, широка війна, Василь Чепурний, Валерій Залужний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar