реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Золотого політтехнолога» Тимошенко затримали за фінансові махінації

У числі п’яти діючих ізраїльських бізнесменів, затриманих поліцією вранці в понеділок, 14 серпня, за підозрою в скоєнні серії фінансових злочинів, значиться відомий політичний консультант Таль Зільберштейн. Про це пише російськомовне ізраїльське видання «News.co.il» з посиланням на «Haaretz».

Видання зазначає, що Зільбертштейн є засновником і генеральним директором консалтингової компанії GCS. У минулому Зільберштейн був радником таких політиків як Ехуд Барак, Ехуд Ольмерт, Біньямін Нетаніягу і інших.
У листопаді 2014 року українське видання «Новое время» писало про те, що серед політтехнологів, які консультували на виборах Юлію Тимошенко, був також Таль Зільберштейн.

За інформацією НВ, він працював на Тимошенко і під час весняної президентської кампанії. Послужному списку Зільберштейна приписують одну з кампаній екс-нардепа і екс-глави адміністрації столичного Шевченківського району Віктора Пилипишина.

«Його називали «наш золотий хлопчик», або «наш золотий політтехнолог» через те, скільки йому платили. Але не можна сказати, що він був прямо повністю занурений в кампанію — часто виїжджав під час передвиборної гонки і з-за кордону давав поради по скайпу», — розповів про роботу Зільберштейна один з політтехнологів, який побажав залишитися невідомим.

14 серпня стало відомо, що за підозрою в здійсненні фінансових злочинів затримані мільярдер Бені Штайнмац і тимчасово виконуючий обов’язки голови ради директорів компанії «Безек» Давид Гранот. Імена ще двох бізнесменів, які проходять у цій справі, поки не повідомляються.

Нагадаємо, затримані підозрюються в тому, що організовано діяли протягом тривалого часу, надаючи фіктивні відомості про договори і угоди в сфері нерухомості за кордоном. Фальшиві дані дозволяли підозрюваним відмивати гроші і переводити великі кошти на свої рахунки.

Поліція підозрює, що кожен учасник злочинної мережі виконував певні завдання, і, відповідно до цього, їм інкримінуються різні правопорушення.

Зокрема, мова йде про дачу хабарів, відмивання грошей, фальсифікацію документів, використання підробленого документа, шахрайство та інші порушення.

Розслідування проводиться в Ізраїлі та за його межами і контролюється прокуратурою, Податковим управлінням, а також Управлінням по боротьбі з відмиванням грошей. У розслідуванні також беруть участь правоохоронні органи США та Швейцарії.1Ньюс



Теги:Юлія Тимошенко, Зільберштейн, політтехнологи, махінації


Читайте також



Коментарі (0)
avatar