реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Закладочку все ж зроблю. Ваш Шпак

Дедалі частіше почуваю себе моїм улюбленим персонажем Квітки-Основ'яненка - паном Шпаком із "Шельменка-денщика": тим, якщо пригадуєте, котрий не читав газет у день виходу, а терпляче вичікував рік і прочитував за раз цілу річну підшивку, щоб зразу ж "иметь полное удовольствие знать, чем какое обстоятельство кончится"(с)).

Різниця тільки в тім, що за минулі 200 рр. темпи суспільних процесів сильно прискорилися, і де Шпакові доводилось чекати рік, сьогодні, бува, вистачає кількох діб. Отак зазирнеш у стрічку: знову слуги лізуть до закону про мову, от сучі діти, - робиш закладку, щоб увечері притомно розібратися, й сідаєш працювати, а коли потім відкриваєш закладку - гульк, а ті вже свої поправки, за ручки бувши схопленими, й повідкликали, і Конституційний суд закрив тему, і, як в анекдоті, уже нікто нікуда нє ідьот - крім тих, кому давно пора до Ростова... Ну й гаразд, нівроку, з усім би так.

Але закладочкою все ж поділюсь, воно не вадить - розуміти, де й за яким наступним поворотом нам ворог під ноги міну сповільненої дії може викотити. Будьмо пильні, ваш Шпак))

Оксана ЗАБУЖКО



Теги:Оксана Забужко, українська мова, Слуга народу, Квітка - Основ'яненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar