реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Зимова депресія — не привід для самотності

Узимку більшість відчуває тугу та сум і називає свій стан «гордим» словом депресія. Проте депресія — цілком фізичне захворювання. І в її виникненні «винні» наступні причини... Зверніть наних увагу і, можливо, розгадаєте причину коливань свого настрою зимової пори.

Нестача світла.

Скорочення світлового дня і триваліше перебування в приміщенні мають свої наслідки. Організм недоотримує потрібної кількості світла, а отже й енергії. На збереження гормонального балансу бракує сил. Виникає депресія.
Встановіть лампи сонячного світла, намагайтеся хоча б на вихідних бувати на свіжому повітрі. Підбирайте якомога яскравіші аксесуари, прикрасьте свій гардероб райдужними кольорами, адже кольоровий вплив може частково компенсувати нестачу сонячних променів.

Нестача вітамінів.
Не секрет, що порівняно з літнім багатством вітамінів зимовий раціон помітно програє в корисності. А через нестачу вітамінів, особливо групи В, людина легко може потрапити в глибоку «депресивну яму».
Тому взимку приймання препаратів групи В, а ліпше — вітамінних комплексів, — чудова профілактика туги та суму.

Медикаменти.
Узимку застуда, ангіна, грип тощо підстерігають нас на кожному кроці. А щоб стати на ноги, ми часом ковтаємо пігулки без міри, «забувши» прочитати інструкцію до кінця про побічні ефекти і протипоказання. Але, вбиваючи зимових недругів, ми одночасно послаблюємо і власний організм. Біографи Хемінгуея вважають, що письменник страждав саме від медикаментозної форми депресії. А причиною слугував банальний курс препаратів від гіпертонії.

Відсутність психологічної розрядки.

Якщо розібратися в біохімії роботи головного мозку і нервової системи, то ця причина стає цілком фізичною. Сидячи вдома, ми відчуваємо дефіцит спілкування і, як стверджують психологи, навіть втрачаємо комунікативні навички. Тому замість емоційної розрядки ми отримуємо величезний тягар на душу. А тут недалеко й до депресії.

Тому психологи радять у жодному разі не замикатися в чотирьох стінах, а намагатися вести звичний спосіб життя.

Джерело: Ваше здоров"я






Коментарі (0)
avatar