реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Жертви лиходіїв -- літні люди

Злочинці не дарма обирають своїми жертвами найслабших - дітей, жінок, осіб похилого віку - тих, хто не в змозі за себе постояти. Аби скривдити цих людей не треба мати ні великої сили, ні розуму, головне - відсутність будь-якої моралі та черствість душі. І всі пафосні фрази щодо якогось там злодійського кодексу честі чи інших «понятійних» постулатів лише міф, пусті слова, коли мова заходить про наживу. І не важливо, хто перед ними в ролі жертви, вони не зупиняться, аби забрати останню копійку у інваліда чи самотнього пенсіонера.

Не дарма очільник Міністерства внутрішніх справ України Анатолій Могильов на колегіях постійно наголошує, що міліція має активізувати роботу із забезпечення безпеки найбільш незахищених верств населення. Бо саме вони стоять перші у списку потенційних жертв лиходіїв усіх мастей.

І якщо, наприклад, шахраї, видурюючи у стареньких останню копійку, не спричиняють фізичних страждань, то розбійники, навпаки, діють грубо і жорстоко, інколи просто по-звірячому. Зловмисники діють за схожими сценаріями у будь-якому куточку України: чи то Крим, чи Волинь, чи Сумщина. На жаль, не стала винятком і Чернігівщина. Так, нещодавно працівники Ріпкинського РВ затримали двох мешканців села Нові Яриловичі, які напередодні вдерлися до квартири 71-річного місцевого мешканця і з метою заволодіння майном останнього і завдали йому значних тілесних ушкоджень. Наразі зловмисники поміщені до ізолятора тимчасового тримання Ріпкинського РВ, проти них порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
В Бахмачі двоє невідомих близько першої ночі через вікно вдерлися до будинку 80-річної місцевої мешканки і силою відібрали у старенької 1500 гривень. Зловмисники поки що не затримані.

Тому, шановні громадяни, міліція в черговий раз застерігає: ні в якому разі не відчиняйте двері незнайомцям, особливо, у вечірній час. Якщо до вас завітали чужі люди і намагаються будь-що потрапити до вашого будинку, одразу телефонуйте до міліції або кличте сусідів на допомогу. На ніч зачиняйте всі двері та вікна. По можливості укріпіть закриваючі пристрої для дверей та вікон. Якщо у дворі є собака — відв’яжіть його -- він встигне сповістити вас про візит незваних гостей. Такі прості заходи допоможуть вам врятувати своє майно та здоров’я.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області



Теги:літні люди, Бахмацький район, шахраї, Ріпкинський район, грабіжники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar