реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Згубність нового Закону про вибори

25 листопада в Прес-клубі «Просвіта» відбулася прес-конференція на тему: «Згубність нового Закону про вибори».
Представники політичних партій та громадських організацій виступили зі зверненням до громадськості проти «нового» закону про вибори народних депутатів.
Олександр Ясенчук, координатор громадської ініціативи «Оновлення країни», запевнив, що «новий» Закон порушує право громадян на вибір:
«Нещодавно відбулася подія, яка може змінити історію нашої країни. На жаль, у Верховній Раді України як більшість, так і меншість підтримали закон про вибори народних депутатів. Вони встановили прохідний бар’єр у 5%, а це означає, що для них думка 50% громадян України нічого не значить».
Олексій Корж, голова громадської організації «Наша Русь», погодився, що закон може вплинути на подальший розвиток держави:
«Зрозуміло, що Закон поганий, але якщо вони так вирішили, не запитавши у нас громадян, тоді ми будемо конкретно запитувати з кожного новообраного депутата».
Документ підписали 7 громадських організацій та політичних партій: громадська ініціатива «Оновлення країни», громадська організація «Наша Русь», громадська організація «Просвіта ім.. Т.Г. Шевченка», молодіжна організація «Чернігівське Студентське Братство», міська організація «Молода Просвіта», «Українська Студентська спілка», політична партія «Українська республіканська партія».
Нагадаємо, що 18 листопада 2011 року Верховна Рада України прийняла у цілому закон України «Про вибори народних депутатів». «За» проголосували 366 депутатів.


















Коментарі (1)
avatar
1
Панове, закону ще немає, бо не підписаний Президентом.
Невже як за совєтів: не читали, ніколи не бачили, але засуджуємо попереду усієї планети?
Кому потрібна така нефахова піарщина?
Щодо 5% бар"єру, то варто про це говорити професійно без піарщини, бо ми пережили у свій час вже і 4%, і 3% бар"єри, але ніколи не жили без графи "проти всіх"!
Але Вам, панове, це мабуть не потрібно!
avatar