реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Землю можна продавати, але не злодіям...

Сьогодні перше дуже важке рішення. Щодо ринку землі в Україні – утримався.

Пояснюю свою позицію.

Я впевнений, що ринок землі потрібно відкрити, як у всьому цивілізованому світі. Але ж не таким чином! Наша країна знаходиться у стані війни, окупований Крим та Донбас, а ми намагаємося виставити на продаж останнє, що в нас є. Це єдине, що залишилося в країні! Настільки поспіхом, з порушенням регламенту, з обіцянками доопрацювати, в абсолютно сирому вигляді.

Вважаю неприпустимим приймати історичні рішення заради чергового кредитного траншу МВФ. Потрібно запитувати в себе, до яких наслідків це приведе через 5 чи 50 років.

Так, ринок землі існує у Європі, але який? Дуже суворий, де все регламентовано та прописано до останньої крапки. Де так не крадуть! Де є кордони та законодавство, яке працює. Де немає війни. А в нас що? Безлад у кадастрах, свавілля місцевих рад, тотальні порушення оцінки та видачі документів, що накопичилися роками.

Звісно, я проти кланів та олігархів, я проти існуючої мізерної орендної плати. Вважаю, що треба розвивати приватне фермерське господарство. Земля повинна належати людям! Це конституційне право. Та для цього мають бути прозорими закони та умови ринку. Нарешті, має бути проведений аудит, який нам обіцяв уряд.

Одже, буду дивитися на правки до другого читання. Будемо спілкуватися з людьми, фермерами.

Якщо обіцянки поправок будуть виконані, де іноземці не будуть мати жодного шансу скупити наші землі, де не можна буде купити 200 тис. га в одні руки, де унеможливлюється рейдерство, от тоді будемо приймати. А якщо ні - моя совість перед Народом України та наступними поколіннями буде чистою.

---
Зранку до Верховної Ради я йшов пішки. На алеї, на мене дивився з постаменту Пилип Орлик. В його очах я бачив одне питання: «Що ж ви робите, нащадки?»

Максим ЗУЄВ



Теги:Пилип Орлик, Максим Зуєв, 207 округ, продаж землі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar