реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради

Шостий президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду.

«Хочу багато чого сказати, але українці хочуть не слів, а дій, тож, шановні депутати, ви призначили самі інавгурацію в понеділок, у робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, будемо з вами працювати, а тому я дуже прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс. І зробіть, будь ласка, відкриті виборчі списки. А також я прошу вас звільнити з посад голову Служби безпеки України, генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці», – сказав Зеленський після інавгурації.

Водночас юридичні підстави для такого кроку не названі. Але початок каденції шостого Президента із протистояння з Верховною радою - знакове. Звісно, в суспільстві сформовано небезпідставне критичне ставлення до парламенту, але розумні люди розуміють, що саме такий парламент обрали виборці, що краще такий, ніж ніякий. Та ще й у час війни... Проте на виборах голосують не тільки розумні...

Україна напередодні потрясінь?

Коментарі Володимир Курінний, народний депутат: "Нічого несподіваного. Зеленський припинив повноваження ВР достроково на чотири місяці. Популістське та незаконне рішення. Але поки що воно викликає у багатьох ейфорію. Запам’ятайте, що саме це рішення стане бумерангом". Володимир В'ятрович, голова Українського інституту національної пам'яті: "Не минуло і 45 хвилин після присяги на Конституції як президент Зеленський порушив цю Конституцію, оголосивши про розпуск парламенту". Фото з сайту Радіо "Свобода"



Теги:перемога Зеленського, розпуск Верховної Ради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar