реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Збиткові мінімізатори

Добре відомо, що вчасно та у повному обсязі сплачуючи податки, підприємства роблять внесок у розвиток країни, дбають про тих, хто потребує допомоги, забезпечуючи коштами різноманітні державні соціальні програми.

І навпаки, мінімізуючи податки та використовуючи схеми ухилення від їх сплати, керівники підприємств наражають на небезпеку себе та своїх близьких, створюють перепони для розвитку галузей, що фінансуються з бюджету. Є і такі суб’єкти господарської діяльності, які мають нульове значення обєкту оподаткування. Такі явища податківці розцінюють як економічно негативні. Ті, хто завзято та систематично складають багатоступеневі та сучасні схеми мінімізації податкових зобов’язань, у першу чергу привертають увагу податкових органів.

За результатами подання податкової звітності за 2 квартал 2011р. із 2372 підприємств задекларували збиткову діяльність 362. Сума збитків - 511,5 млн. грн. У порівнянні з результатами минулого року відбулося зменшення їх кількості на 124 підприємств та зменшення суми задекларованих збитків на 419 млн. грн.

При опрацюванні звітності встановлено, що найбільша кількість збиткових підприємств у промисловості – 59 (сума збитків 284,3 млн.грн.), у торгівлі таких нараховується 129 (сума збитків 70,7 млн. грн.), а у будівництві – 56 (збитки 56,2 млн.грн.).

Для вирішення цієї проблеми податківці застосовують усі можливі заходи впливу. Керівників таких підприємств запрошують до податкових органів для пояснення причин мінімізації, їх доповіді заслуховують на різних робочих групах та обов’язково перевіряють один раз на рік.

Так з початку року міські податківці провели 41 зустріч з 176 керівниками збиткових підприємств.

За законами економічного розвитку та простої логіки неможливо розпочинати і продовжувати господарювання, не маючи взагалі прибутку, або отримуючи більші витрати, аніж надходження. Тож явища, з якими борються і які викривають податківці, мають штучний характер. Хочеться нагадати усім керівникам підприємств: сплатіть податки – зробіть ще один крок до цивілізованого розвитку українського суспільства.

Валентина ПАНЧЕНКО, ДПІ у м. Чернігові



Теги:збиткові підприємства, ухилення від податків, мінімізатори, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar