реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Збірній України буде важко напряму пробитися на Євро-2024

Футбольна збірна України дізналася суперників по кваліфікаційній групі на чемпіонат Європи-2024, який відбудеться в Німеччині.

Нажаль для українських футбольних вболівальників, жереб виявився не надто прихильним до підопічних Олександра Петракова, «підсунувши» у суперники по відбірковій групі на Євро-2024 одразу двох фіналістів попереднього континентального чемпіонату – збірні Італії та Англії. Також до компанії з італійцями, англійцями та українцями потрапили збірні Північної Македонії та Мальти.

Які ж шанси в українських футболістів на успіх у такій складній групі? Якщо аналізувати котирування від експертів відомої компанії 1xbet, то наразі «Жовто-сині» можуть претендувати максимум на третю сходинку в «п’ятірці». Ті шанувальники футболу, які планують відіграти свій бонус обіграй 1xbet, та отримати додаткову винагород за парі на підсумки кваліфікаційної кампанії в групі, в якій опинилася українська збірна, мають зазначити, що наразі шанси підопічних Олександра Петракова на перемогу в «п’ятірці» оцінені всього лише в 11% вірогідності. Для порівняння, шанси головного фаворита групи – команди Англії, оцінили в 53% вірогідності, а аналогічний показник італійців – близько 46%. Тобто різниця в очікуваннях експертів стосовно цих трьох команд дуже суттєва.

Можливо оцінки аналітиків зміняться вже після перших зіграних матчів у цій групі, і судячи з календаря ігор, який вже потрапив у новини спорту, що стосуються футболу, в українців є непогані шанси поповнити свій залік набраних очок після перших трьох матчів. Стартують «Жовто-сині» х дуже важкого матчу – проти головного фаворита групи англійців, та ще і на виїзді 26-го березня 2023-го року. Але вже після цієї гри у збірної України два поспіль матчі з командами, які формально слабкіші за команду Олександра Петракова – на виїзді проти Північної Македонії та вдома з Мальтою у червні наступного року. І в цих іграх критично важливо здобувати максимум очок.

Нагадаємо, що з кожної кваліфікаційної групи у відборі на Євро-2024 виходять напряму у фінальний етап турніру лише по дві кращі команди. Втім, у інших збірних, які не потраплять до дуету переможців своїх груп буде додатковий шанс пробитися на континентальну першість, завдяки своїм результатам у Лізі Націй, за підсумками якої декілька щасливчиків потраплять до стикового раунду за право отримати додаткову путівку на Євро. То ж, українські вболівальники, у разі невдачі рідної збірної у кваліфікаційній групі з англійцями та італійцями, зможуть розраховувати ще і на такий варіант для улюбленої команди.






Коментарі (0)
avatar