реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Завод намагаються вкрасти за безцінь?

Останні два роки засоби масової інформації неодноразово висвітлювали візити високопосадовців до Державного підприємства «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» і завжди мова йшла про відновлення його роботи. Планувалися держзамовлення, розроблялися плани виходу підприємства із кризи, адже воно перебуває в стані банкрутства, давалися обіцянки щодо допомоги у подальшому його розвитку.

А в цей час керівництво ремонтного заводу потихеньку готувало план реалізації майна підприємства шляхом продажу, хоча в голос стверджувало про готовність відновлення роботи державного підприємства. На початок 2016 року державне підприємство мало всі виробничі приміщення та обладнання завдяки чому можливо було виконувати роботи з ремонту військової та спеціалізованої техніки. Додаткові ж приміщення, а саме спортзал, магазин та інші споруди, які не були задіяні у виробничому процесі та були «соціальним тягарем» для ремонтного заводу були виставлені на аукціон і реалізовані, кошти, в свою чергу, від відчуження цього майна пішли на виплату податків та заборгованості по виплаті заробітної плати.

Та з незрозумілих причин, директор Ніжинського ремонтного заводу, керуючий санацією Приходько Сергій Володимирович при погодженні з арбітражним керуючим – розпорядником майна підприємства Агафоновим Олегом Юрійовичем виставили на аукціон виробничі потужності загальною площею 13104 м2. В результаті продажу завод отримав аж 1млн 909 тис. грн.( тобто за 1 м2 – 146 грн.) .

Після цього продажу державне підприємство вже не могло в повному обсязі виконувати свої функції по ремонтам та наданням послуг. Працівники заводу та в принципі і вся громада міста не були проінформовані ні про ціну продажу, ні про приміщення, які вже були відчужені. З цього виходить, що була певна домовленість , але кого з ким – не відомо, але не ціна продажу, ні те, що продані важливі для підприємства цехи за копійки не «зацікавило» ні керівника заводу, ні арбітражного керуючого.

Наступним кроком було винесення на аукціон занедбаної нерухомості, яка не знаходилися на виробничій території заводу, а саме: колишня їдальня (вже більш ніж 5 років яка не використовувалася) та занедбана будівля готелю ( непрацююча) з прибудованим магазином та бувшими у використанні основними засобами, початкова вартість яких була суттєво занижена.

О, тут й почалися розкриватися «карти» тіньових гравців, адже на купівлю цих об’єктів з’явилася стороння людина (підприємець Охонько Сергій Миколайович), який виявив бажання взяти участь в аукціоні. Зрозумівши, що «фокус» із заниженням ціни не вдасться, початкова вартість була піднята та становила біля 2 млн. грн. Загальна площа приміщень – біля 1400 м2. Незважаючи на значне підняття ціни, Охонько С.М. подав заяву про участь у аукціоні.

Виходячи з інформації з отриманих нами аудіозаписів, керівництво ремонтного заводу в особі Приходька С.В. та інших осіб всіляко почало перешкоджати Охоньку С.М. : намагалося вплинути та неправомірно допомогти іншому учаснику аукціону і навіть зірвати його проведення.

(У розмові директор Державного підприємства «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння Приходько С.В. (керівник санації) намагається вплинути на іншого учасника аукціону й агітує та розповідає, що потрібно зробити для того, щоб Охонько С. М. не переміг, а задля цього готовий знайти «людей з грошима» й рекомендує звернутися до Івашина В. А. Приходько С. В. готовий навіть зірвати аукціон не зважаючи на те, що підприємство потребує цих коштів, адже завод вже котрий місяць не виплачує заробітну плату працівникам та не сплачує податки. Далі Приходько С.В. погоджується, що треба просто перепродати майно та повідомляє, що арбітражний керуючий Агафонов співпрацює з ним й готовий ставити «палки в колеса» й зміг би скасувати аукціон, але запізнився по термінах – чим підтверджує змову з арбітражним керуючим щодо перешкоджанню саме Охоньку С. М. прийняти участь в аукціоні).

Але, незважаючи ні на що, 29.12.2016 року Охонько С. М. переміг, своєчасно вніс кошти (більш ніж 2 млн. 150 тис. грн., що склало 1м2 – приблизно 1350 грн., що практично в 10 разів дорожче ніж попередній покупець) на рахунок підприємства , яке виплатило заробітну плату та погасила частково заборгованість перед кредиторами. Той факт, що занедбані приміщення були продані дорожче на 20% від практично половини виробничих площ ніяким чином не став предметом для аналізу ні керівництву заводу, ні правоохоронним органам , а навіть навпаки, вищезгаданий арбітражний керуючий почав процес оскарження ціни та пошуку будь-яких зачіпок, щоб скасувати аукціон.

Та навіть після завершення аукціону, Приходько С. В. відмовлявся підписати протокол, про що був складений відповідний акт та подано заяву до військової прокуратури. Незважаючи на те, що були внесені кошти за об’єкти , передачу їх у повному складі не здійснено й досі.

На кожному кроці вищевказані особи з аудіозаписів намагаються чинити супротив, як передачі майна, так й створюють умови щодо неможливості функціонування та нормальної роботи підприємця, що призвело до подачі двох заяв до поліції та військової прокуратури. Але незважаючи на те, що майно й досі не було передано у повному обсязі, правоохоронні органи закрили одну справу за фактом відсутності правопорушень. Інша заява, шляхом оскарження в суді, на даний час перебуває на розгляді у поліції. Відкрито кримінальне впровадження проти службових осіб ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння».

А в цей час мешканці мікрорайону Прилуцька неодноразово стають свідками, коли КАМАЗи вивозять металобрухт із території заводу. І ніхто не задає ніяких питань… Але вивіз металу не заважає керівництву заводу продовжувати незаконний тиск на переможця аукціону . В свою чергу, Охонько С. М. не зважаючи на тиск, починає відновлювати роботу готеля та приводити споруду до належного вигляду, що покращує естетику мікрорайону і чим спростовує вислови Вячеслава Анатолійовича стосовно доведення справ до кінця. Майно, яке було придбане на аукціоні Сергій Миколайович починає відновлювати та запускати в роботу.

Розуміючи, що всі потуги не дають належного результату, змовники подають до суду позов про оскарження результатів торгів, надаючи сумнівні докази, які можливо заздалегідь були створені, використовуючи владні та службові повноваження. Та незважаючи ні на що, Господарський суд Чернігівської області відмовляє їм в задоволені позову в повному обсязі.

Це в котре не зупиняє вищевказаних осіб і вони подають скаргу до Апеляційного суду. Але розуміючи , що й тут можливо скарга буде відхилена, вони вдаються на нашу думку до змови. Юрист ремонтного заводу змінює свою позицію з заперечень проти незаконних вимог розпорядника майна Агафонова О.Ю. на їх підтримку, вказуючи на нібито допущені помилки директора заводу Приходька С.В, що призводить до того, що Апеляційний суд скасовує законне рішення щодо проведення аукціону, та створює ситуацію можливого повернення майна заводу та робить заручником в цій ситуації підприємця, який залишається без придбаного майна та коштів, витрачених на нього( адже завод фактично банкрут) .

Ми провели хронологічний опис подій даної ситуації, в який наведені кричущі факти чиновницького свавілля та змови багатьох осіб, які порушують не тільки законні норми, але й норми моралі та людяності.
Прослухавши аудіозаписи, ми були приголомшені рівнем культури та етикету посадових осіб, які керують районом та державним підприємством. Про совість та законність їхніх системних дій годі й говорити…

Справа не завершена, адже буде ще розгляд в інших інстанціях та вже зараз чітко зрозуміло – змову певних людей, які протиправно діють на шкоду державному підприємству, які продають виробничі цехи площею в 13104 м2 на 1.9 млн. грн. і закривають на це очі, не оскаржуючи це неподобство, в той же час тиснуть і оскаржують законно проведений аукціон, який дав найбільший зиск державному підприємству. І знову ми бачимо незахищеність підприємця від чиновників та службових осіб, які в змові намагаються створити умови для отримання неправомірної вигоди, а в інакшому випадку роблять все можливе, щоб особа, яка не пішла на «вирішення питання» не отримала законно набутого майна. Про який розвиток і про яку європейську інтеграцію може йти мова? Реформа судів? Але, незважаючи ні на що, цей підприємець не з когорти тих, хто здається і він впевнений, що правда та справедливість переможуть. Адже в його діях було бажання відновлювати підприємства, створювати нові робочі місця та покращувати інфраструктуру міста.

На даний час ми маємо інформацію щодо наступного етапу продажу решти цехів заводу, який готується вищевказаними змовниками. Чи зацікавить ця інформація правоохоронні органи чи НАБУ, адже є ймовірність, що знову виробничі цехи продадуться за безцінь. І в котре держава втратить не тільки кошти, але й так потрібні їй ремонтні підприємства, зважаючи на бойові дії на Сході.

P. S. Коли готувався цей матеріал, який викриває продаж за копійки Ніжинського ремонтного заводу та злочинну змову високопосадовців , в пресі з’явилася стаття депутата Верховної Ради Тетяни Чорновол, яка теж була обурена цією ситуацією. Охонько Сергій Миколайович, прочитавши її поїхав до Києва, щоб показати цю статтю та надати інші докази вини керівництва заводу…

Випадково чи ні, але автомобіль Охонька С. М. разом з ноутбуком в якому була ця стаття та докази був викрадений з під будинку. Йде слідство, але всім зрозуміло що стоїть на кону, оскільки люди йдуть на все, щоб не було розголосу. Далі буде…Нежатин



Теги:ремонтний завод, Ніжин, Укроборонпром


Читайте також



Коментарі (0)
avatar