реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Засудили за чотири бюлетені

Членкиню дільничної комісії, яка брала участь у фальсифікації виборів, засуджено до п'яти років зі звільненням від покарання.

У день виборів у селі Бурівка тодішнього Городнянського району членкиня дільничної виборчої комісії, будучи впевненою, що виборець Р. є особою похилого віку та упродовж кількох років в даному населеному пункті не проживає, а отже, на дільницю для голосування не з'явиться, незаконно отримала замість неї чотири виборчі бюлетені та особисто використала їх, проголосувавши кілька разів.

Про це повідомила обласна прокуратура, зазначивши, що такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю впродовж п'яти років.

"Водночас, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, між порушницею та прокурором Городнянського відділу Менської місцевої прокуратури укладено угоду про визнання винуватості. Враховуючи щире каяття та відсутність обставин, що обтяжують покарання, сторони погодилися з призначенням зазначеній громадянці покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організацією та проведенням виборчого процесу також строком на п'ять років. Від відбування основного покарання жінку звільнено на підставі ст. 75 КК України з встановленням іспитового строку", - йдеться в повідомленні прокуратури Чернігівської області.
"Голос України"



Теги:Бурівка, фальсифікація виборів, прокуратура Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar